Bedrijfskring De Vaart

Tussen Almere en de Oostvaardersplassen ligt het oudste bedrijventerrein van Almere: De Vaart. Op het terrein is ruimte voor bedrijven in mileucategorie 2 tot en met 5. Het is een van de weinige bedrijventerreinen in de wijde omtrekt waar bedrijven in de hoge categorie nog terecht kunnen. In het gebied is Penitentiaire Inrichting Almere Binnen gelegen. Omdat het terrein aan de Markerwaard en Oostvaardersplassen ligt, is het zo opgedeeld in milieuklassen dat de natuur zo veel mogelijk beschermd wordt. Aan de buitenrand van het terrein is bijvoorbeeld alleen lichte industrie toegestaan. Tevens is een gedeelte voor recreatie bestemd.

Het terrein is nu 226 hectare groot en het is goed ontsloten via de buitenring N702 die naar afslag 8 van de A6 leidt. Er is tevens een kade aan de Lage Vaart.

De VBA Kring

De VBA Kring De Vaart heeft door de uniciteit van het bedrijventerrein ook een tamelijk unieke rol binnen de VBA. De kring is uitermate actief, onder andere omdat provincie en gemeente bezig zijn met een grootschalige herstructurering en revitalisering van het terrein. Daarnaast is een nieuw deel, De Vaart IV, in ontwikkeling.

Vertegenwoordigers VBA-kring De Vaart

 • Erik Berkelmans
 • Marco Roeleveld
 • Rick Dijkstra
 • Sabina Floor
 • Bas Reimert
 • Erik Berkelmans

  Erik Berkelmans

  Metafoor Ruimtelijke ontwikkeling
  Tel. 036 5300211

 • Marco Roeleveld

  Marco Roeleveld

  Alfen BV
  Tel. 036 5493400

 • Rick Dijkstra

  Rick Dijkstra

  Mac3park (contactpersoon)
  Tel. 06 13383553

 • Sabina Floor

  Sabina Floor

  Yakult
  Tel. 036 521 1301
  Mob: 06 5098 5875

 • Bas Reimert

  Bas Reimert

  Bas Reimert is hoofdbestuurder van de VBA en tevens kringbestuurder van de VBA Kring De Vaart.

  Reimert Bouw en Infra
  Tel. 036 5320143

Bijeenkomst Syntus – Gemeente Almere – VBA

Bijeenkomst Syntus – Gemeente Almere – VBA

Verslag van Sabina Floor, Facilitity Officer bij Yakult Europe BV, n.a.v. bijeenkomst Syntus – Gemeente Almere – VBA d.d. 10-7-2017.  

Lees meer

Jaarlijkse bijeenkomst De Vaart

 

Donderdag 7 juli was Aannemingsbedrijf BTZ gastheer van de jaarlijkse bijeenkomst van de VBA Kring de Vaart. Ondernemers van de Vaart werden geïnformeerd over de inspanningen van VBA, politie en de gemeente Almere om het bedrijventerrein te verbeteren en met name de veiligheids- en parkeerproblemen met vrachtwagens op te lossen.

Lees meer

Nog geen BIZ De Vaart

almere de vaart

Eerste ronde niet succesvol.

De nieuwe Wet op de bedrijveninvesteringszone maakt het mogelijk dat ondernemers van een bedrijventerrein of een winkelgebied een stichting of vereniging oprichten en daarmee taken gaan uitvoeren die voor dat gebied van groot belang zijn. Op initiatief van VBA bedrijfskring De Vaart is geprobeerd een eerste BIZ vorm te geven. (Nog) niet met het gewenste resultaat.

Lees meer

Initiatief BIZ De Vaart

vaart2

Op woensdag 23 september 2015 hebben wethouder Mark Pol (economische Ontwikkeling en Financiën) en Dolf Luning (Factory manager Yakult) de Uitvoeringsovereenkomst BIZ ondertekend op het Ondernemersplein Almere. Het BIZ is een initiatief van ondernemers van de VBA bedrijfskring De Vaart.

Lees meer

150.000ste bezoeker in Yakult fabriek​

150000e bezoeker Yakult

Op 20 juli 2015 heeft Yakult de 150.000ste bezoeker op de Europese productielocatie in Almere ontvangen. Sinds de opening van de fabriek in 1994 komen jaarlijks duizenden bezoekers om het productieproces te zien en alles over de 80 jarige geschiedenis te horen.

Lees meer

Nieuwsbrief Bedrijventerrein De Vaart

In deze nieuwsbrief brengt de VBA Kring De Vaart u op de hoogte van alles wat er gebeurt op ons bedrijventerrein. Omdat er belangrijke ontwikkelingen zijn, willen we deze nieuwsbrief zo breed mogelijk verspreiden, dus ook onder niet VBA-leden. We hebben hiertoe lang niet alle emailadressen van de ondernemers op De Vaart, dus voelt u zich vrij om deze nieuwsbrief door te sturen naar iedereen die u kent op De Vaart!

Lees meer

Bezoekadres: (op afspraak)

WTC Almere
P.J. Oudweg 4
1314 CH  Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93