Centrum Stad

Aantrekkelijke, soms geraffineerde architectuur op een hoog kwaliteits- en afwerkingsniveau. Een breed warenaanbod dat uitnodigt tot vergelijkend winkelen. Prominente merknamen prijken er op moderne gevels. Het publiek beweegt zich in prettige doorgangs- en verblijfsgebieden, bezoekt verspreide horeca en de slentert moeiteloos en niet gehinderd door het verkeer van Zakencentrum naar Waterfront. En in Almere parkeer je echt in het centrum, namelijk onder het stadshart.
Het Almeerse stadscentrum heeft alle potentie om een succesvol bovenregionaal stadshart te worden en maakt die belofte steeds meer waar.

Feiten
Almere is net dertig jaar oud en kent nu al diversiteit in het winkelaanbod. De ontwikkeling van het centrum is in de architectuur af te lezen en toont een aangename diversiteit. In de vroege delen (vanaf jaren tachtig) vind je gevestigde winkeliers met een loyaal publiek, dat haar ‘vaste adresjes’ waardeert. De nieuwe gedeelten verrassen met prominente merknamen achter hoge stijlvolle gevels op een kunstmatige heuvel, die van een ongedwongen horecaplein naar een esplanade aan het open water leidt. Het zijn circa driehonderd winkelvoordeuren van Mexx tot Mediamarkt en iCentre tot Febo. Maar ook een warme bakker, een kouwe slager en een authentieke visboer. Een WTC, een groot filmtheater, een schitterende schouwburg, het ziekenhuis. Het is allemaal te vinden in het stadshart van Almere.

Uitreiking certficaat Keurmerk Veilig Ondernemen

Op 10 november is het certificaat Keurmerk Velig Ondernemen uitgereikt aan de Voorzitter van de Kring Almere Stad Centrum. De uitreiking was tijdens de Veiligheidsdag, georgainseeerd door de Gemeent Almere. De uitreiking werd gedaan door Patrick van den Brink, directeur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) in Utrecht.

Lees meer

Vertegenwoordigers VBA-kring Centrum Stad

 • Chris Wiersma
 • Sylvia van Engen
 • Wouter Dekker
 • Chris Wiersma

  Chris Wiersma

  Bibliotheek Almere
  Tel 036 5486000

 • Sylvia van Engen

  Sylvia van Engen

  Flevo Ziekenhuis

 • Wouter Dekker

  Wouter Dekker

  Apollo Hotel
  Tel 036 5274500

Bezoekadres: (op afspraak)

WTC Almere
P.J. Oudweg 4
1314 CH  Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93