Centrum Haven

Almere Haven is het oudste stadsdeel. Nergens in de stad heeft zich de gemeenschap zo verankerd als hier. Dat is te merken in het centrumgebied. Het werd aangelegd in de jaren 80 en wat het aan moderne architectuur, wordt ruimschoots goedgemaakt door een bijna dorpse kleinschaligheid en knusse ruimtelijke inrichting.

De havenkom heeft zich ontwikkeld tot een zeer goed bezochte horeca-boulevard en passantenhaven. Wie tussen de markante torrentjes omlaag wandelt, komt in het winkelstraatje met de bakker, slager, groenteboer en kaasboer die door klanten van binnen en buiten Almere, uit de wijde omtrek worden bezocht. Het eind van deze winkelas is de Marktgracht en de Markt. Die gracht riep eind jaren 80 nog de spot van de Amsterdamse grachtengordel op, maar heeft zich ontpopt tot een heel authentiek gebied. Het centrum van Almere Haven is uniek en oergezellig.

Vertegenwoordigers VBA-kring Centrum Haven

Uitreiking certficaat Keurmerk Veilig Ondernemen

Op 10 november is het certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen uitgereikt aan de Voorzitter van de Kring Almere ​Haven Centrum. De uitreiking was tijdens de Veiligheidsdag, georgainseeerd door de Gemeent Almere. De uitreiking werd gedaan door Patrick van den Brink, directeur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) in Utrecht.

Lees meer

Bezoekadres: (op afspraak)

WTC Almere
P.J. Oudweg 4
1314 CH  Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93