Innovatief Vastgoed

Onze gebouwde omgeving vraagt voortdurend vernieuwing. Duurzaamheid, circulariteit, betaalbaarheid, andere woonvormen, andere concepten voor kantoren en bedrijfsterreinen zijn de thema’s van vandaag. Almere is de stad van pioniers, “het kan in Almere”. Hoe mooi zou het zijn als wij daar als VBA ook ons steentje aan bijdragen? De kring is bedoeld voor VBA leden die iets toe willen voegen aan de innovatie in, van en voor vastgoed in de breedste zin van het woord. Vaak komt innovatie voort uit kruisbestuiving en het samenbrengen van verschillende disciplines. Daar dragen wij graag aan bij.
Om een beter beeld te krijgen van de wensen en behoeftes van de leden is besloten om eerst een enquête uit te zetten . Uit de enquête die de themakring in juni 2020 aan alle VBA-leden heeft gestuurd, is gebleken dat er in elk geval bedrijven zijn die graag internationaal willen uitbreiden en hier kennis over willen opdoen. Ook zijn er bedrijven die nu al internationaal zakendoen (wellicht een internationaal moeder bedrijf hebben) en waar interesse is voor meer specifieke onderwerpen.
Thema’s zoals een vestiging openen, fiscaliteit, culturele aspecten, HR en logistiek kwamen in de breedte het meeste naar voren als aandachtspunt en interessegebied. Nu we deze behoefte kennen, kan en zal de themakring gerichte kennissessies organiseren die aansluiten op de behoeftes van de leden, online of ‘face to face’.
 • Eduard Beekhuizen

  Creekhouse Holding BV
 • Jim van der Wardt

  The Crazy Smile
 • Karin Gabor

  DGV Group
 • Leon Buter

  Rabo Bank
Heeft u als VBA-lid - investeerders, financiers, ontwikkelaars, architecten, bouwers, gebruikers onder ons - interesse om te participeren in deze Themakring of heeft u ideeën, dan wel andersoortige inbreng? Laat het ons weten en neem via email contact op met het VBA secretariaat: secretariaat@vba-almere.nl
Copyright © - Vereniging Bedrijfskring Almere
No Internet Connection