VBA Miljoenennotamiddag

VBA Miljoenennotamiddag

Op woensdag 20 september wordt de jaarlijkse Miljoenennotamiddag gehouden. Het Minicongres op deze middag heeft het thema 'Almere Works For You'. Verbinding van arbeidsmarkt, bedrijfsleven en onderwijs.

Met een groeiende economie en de diverse pijlers als Floriade, Lelystad Airport en Toerisme groeit ook de stad Almere. Almere moet volop in ontwikkeling blijven om de enorme kansen voor bedrijfsleven, ondernemerschap, werknemers en de stad te benutten.

Almere dient daarvoor o.a. de kansen op de arbeidsmarkt – voor studenten, werkgevers en te (re-)integreren potentiële werknemers – op alle niveaus te waarborgen en te vergroten. Deze borging zal een extra stimulerende werking hebben op de economische groei van de reeds gevestigde en de nieuw te vestigen bedrijven binnen Almere.

De vraagstukken, bedreigingen en oplossingen hieromtrent zijn divers. Belangrijk is het om hier inzicht in te krijgen, zodat er een duidelijke koers gekozen kan worden.

Tijdens het mini congres gaan we dieper in op de verbinding van arbeidsmarkt, bedrijfsleven en onderwijs. Er vind een panel-discussie plaats waarbij we de landelijke problematiek tegen het licht houden en deze vergelijken met onze lokale uitdagingen. Met een doortastende gespreksleider worden diverse kansen en bedreigingen aan de kaak gesteld. Daarbij kunnen de ondernemers in de zaal via stemkastjes hun mening geven over specifieke vraagstukken. Deze worden door het panel besproken.

Exposure mogelijkheden

Tijdens de borrel is het voor Almeerse bedrijven en organisaties die binnen het thema Almere Works for You diensten verlenen mogelijk om op geheel eigen wijze acte de présence te geven.
Bent u hierin geïnteresseerd? Dan komen wij graag in contact met u! Stuur een mail naar  o.v.v. Presentatie mini-congres.

Programma

15.00 inloop miljoenennota
15.30 opening Amelius Bos (Lentink), Monique van de Wakkker (Rabobank Almere) en Kimberley Valentien (vba)
15.40 spreker Hans Zwagemaker, fiscalist en veelgevraagd spreker
16.05 spreker Menno Middeldorp (Hoofd Raboresearch Nederland) met zijn economische visie
16.30 spreker Menno Middeldorp geeft inhoud en inzichten op het thema Almere Works for You
16.40 korte break
16.45 uitreiking prijs meest innoverende onderneming binnen het thema Almere Works for You
16.50 panel discussie Almere Works for You met ondernemers uit de zaal
17.25 verrassing
17.35 einde programma start borrel met hapjes, live muziek en presentaties van bedrijven en organisaties binnen het thema Almere Works for You­­ 

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via de button 'Inschrijven'. Wilt u meerdere personen tegelijk inschrijven, dan kan dat via de button 'Groep'.

Evenement Eigenschappen

Startdatum 20-09-2017 15:00
Einddatum 20-09-2017 18:30
Locatie
KAF(Kunstlinie Almere Flevoland)
Esplanade 10, 1315 TA Almere, Nederland
KAF(Kunstlinie Almere Flevoland)
Wij accepteren geen inschrijvingen meer

Locatie Kaart

Bezoekadres: (op afspraak)

WTC Almere
P.J. Oudweg 4
1314 CH  Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93