Skip to main content

Vrijwilliger van de maand

In deze maandelijkse terugkerende rubriek zetten we onze vrijwilligers in het zonnetje. We vinden het als VBA belangrijk om te weten wie onze actieve vrijwilligers zijn. Wat doen ze in het dagelijks leven, wat zijn hun hobby’s en waarom vinden ze het belangrijk om actief te zijn binnen de VBA. Met andere woorden: we willen ze beter leren kennen en hen de kans geven om zich op deze wijze te presenteren aan de rest van de leden.

Vrijwilliger van de maand: Willem Pronk

Mijn naam is Willem Pronk; ik ben opgegroeid in Weesp, een mooi stadje gelegen aan rivier De Vecht en woon na wat omzwervingen nu alweer ruim 25 jaar, samen met mijn partner, 3 kinderen en onze hond Mayla, in het geweldige Almere.

Een echte hobby heb ik niet, maar ik ben wel een echt buitenmens en een man die van sporten houdt. Ik vind het erg leuk te klussen in en om het huis, bezig te zijn in de tuin en, afhankelijk van het seizoen, ben ik actief met hardlopen, fitness, racefietsen, schaatsen en skiën. Ook kan ik heel erg genieten van alle andere leuke dingen van het leven, zoals reizen, een avondje uit, naar de kroeg en een dagje wellness vind ik ook super leuk.

Al bijna mijn hele werkzame leven werk ik voor Grundfos, een Deense fabrikant van innovatieve pompen en pompregelsystemen. We produceren jaarlijks meer dan 18 miljoen pompunits en in 2019 hebben we met een team van ongeveer 19000 enthousiaste collega’s in de wereld een jaaromzet gerealiseerd van 3,7 miljard Euro. In basis streeft Grundfos ernaar pompen en pompsystemen te ontwikkelen met een optimaal rendement en extreem energie zuinig zijn, maar ook een ontwerp dat het mogelijk maakt om aan het eind van de levensduur diverse pomponderdelen nog te hergebruiken (circulair).
Ik heb mijzelf binnen Grundfos mogen ontwikkelen en ben al jaren actief in een leidinggevende rol. Ik maak daarbij ook deel uit van een regionaal opererend management team. De laatste 2 jaar ben ik verantwoordelijk voor het team dat ‘business support’ verzorgt naar de lokale service teams in zuid west Europa. Dit betreft Nederland, België, Frankrijk, Italië, Portugal, Spanje en Griekenland…en ja, ik ben dan nogal eens van huis en onderweg.

In 2018 ben ik gevraagd toe te treden tot de MVO themakring van de VBA. Ik heb natuurlijk ja gezegd, mede omdat het onderwerp Maatschappelijk Verantwoordt Ondernemen (MVO) mij erg aanspreekt. Je vraagt je al snel af wat houdt MVO dan in?, en hoe werkt dat dan? Binnen Grundfos werken we al vele jaren intensief aan diverse onderwerpen welke onder de MVO paraplu vallen. Denk hierbij aan flexwerken, klimaat, duurzaamheid, energie verbruik, CO2 reductie, circulariteit en de laatste maanden onze organisatie en medewerkers in de COVID 19 pandemie.

We werken als themakring in een klein enthousiast team met veel energie en plezier aan actuele MVO onderwerpen waar we dan natuurlijk graag de VBA leden over willen informeren. Het expliciete doel van onze themakring team is dan ook vooral deze onderwerpen ‘praktisch’ te houden door kennis en ervaringen op een unieke en leuke manier te delen, zodat het voor de ondernemer echt bruikbaar is.

We zijn ook altijd opzoek naar nieuwe onderwerpen en ideeën, dus laat het ons weten indien u een onderwerp heeft waar wij als themakring mogelijk een antwoord op en/of invulling aan kunnen geven. Vragen zijn natuurlijk ook altijd welkom. Wij gaan er graag mee aan de gang!

FOTO 2 VRIJWILLIGER VAN DE MAAND WILLEM PRONK

No Internet Connection