Skip to main content

Vrijwilliger van de maand

In deze maandelijkse terugkerende rubriek zetten we onze vrijwilligers in het zonnetje. We vinden het als VBA belangrijk om te weten wie onze actieve vrijwilligers zijn. Wat doen ze in het dagelijks leven, wat zijn hun hobby’s en waarom vinden ze het belangrijk om actief te zijn binnen de VBA. Met andere woorden: we willen ze beter leren kennen en hen de kans geven om zich op deze wijze te presenteren aan de rest van de leden.

Vrijwilliger van de maand: Wendie Hagendoorn

Helemaal verguld ben ik dat ik vrijwilliger van de maand bij de VBA mag zijn!

Mijn naam is Wendie Hagendoorn. Nummer een is mijn prachtige gezin met 4 jongens (volwassenen inmiddels), hun vriendinnen en mijn fijne man, Tom. Maar op nummer twee komt toch al heel gauw mijn bedrijf Schaapje schaapje…, ons nieuwe merk BodyWool en mijn liefde voor webwinkels. Ter ontspanning zit ik in een roei-wedstrijdteam, waar ik al mijn overtollige energie kwijt kan (overigens samen met een ander VBA-lid, Marie Louise Grove).

Schaapje schaapje… bestaat sinds 1996, in 2002 heb ik het overgenomen en uitgebreid. De naam klinkt voor sommigen wat kinderlijk, maar probeer deze maar eens te vergeten, dat lukt je niet. Vaak ben ik ook mevrouw Schaapje.. en daar ben ik wat trots op! Ik verkoop merinowollen en zijden onder- en basiskleding. Voor sporters omdat het een ademend materiaal is en tevens geurwerend en dat is fijn met al dat gezweet. Ook als je niet sport maar het af en toe koud hebt, de merinowol zorgt voor een fijn isolatielaagje, dat nooit te warm is. Echt voor dagelijks gebruik dus! Kijk maar eens op www.schaapjeschaapje.nl.

Mijn werkzaamheden bij Schaapje schaapje... houden voor mij in dat ik zoveel mogelijk klanten interesseer voor de fijne kleding. Die wordt vervolgens verzonden door FSA op de Vaart, waar ik zelf ook mijn kantoor heb.

Ons eigen merk BodyWool is er in 2019 bijgekomen. Samen met mijn Deense leverancier hebben we een lijn ontwikkeld in merinowollen topjes, die we zeker zullen gaan uitbreiden. Mijn achtergrond is ICT, hardcore programmeren is eigenlijk mijn vak. Zodoende heb ik mijn eerste twee webwinkels zelf gemaakt (vraag niet hoe de vormgeving eruit zag), maar dit laat ik nu aan de echte webshop-deskundigen over. Met vragen over het runnen van een webshop kun je altijd bij mij terecht. Ik houd van verbinding en geloof dat je netwerken heel goed bij een club kunt doen, maar ook zeker daarbuiten. Ik doe dit ook vooral op alle beurzen en festivals, waar ik sta met Schaapje schaapje… Rest me nog te melden, dat ik in 2013 Flevolandse zakenvrouw van het jaar ben geworden, iets waar ik dagelijks nog plezier van heb in al mijn contacten.

De VBA
Als er bij de ICT-kring een webwinkel-ervaringsdeskundige nodig is, dan kom ik om de hoek kijken. Ik heb meegedaan aan het organiseren van twee bijeenkomsten over e-commerce. Een andere activiteit is het samen met Sandra Schulze van Office and more, interviewen van VBA-leden om zo de mens achter het bedrijf te leren kennen. Onze interviews kun je binnenkort nalezen op de website en je krijgt vast ook een telefoontje van ons om erachter te komen wat jou als VBA-lid drijft. Een heel interessante bezigheid en Sandra is ook een erg leuke en kundige collega-VBA-er.

Ik spreek je graag op een van de VBA-bijeenkomsten of telefonisch voor een interview natuurlijk!

No Internet Connection