Vrijwilliger van de maand

In deze maandelijkse terugkerende rubriek zetten we onze vrijwilligers in het zonnetje. We vinden het als VBA belangrijk om te weten wie onze actieve vrijwilligers zijn. Wat doen ze in het dagelijks leven, wat zijn hun hobby’s en waarom vinden ze het belangrijk om actief te zijn binnen de VBA. Met andere woorden: we willen ze beter leren kennen en hen de kans geven om zich op deze wijze te presenteren aan de rest van de leden.

VBA Vrijwilliger van de maand: Tilly Scholtze

Tijdens het zeer geslaagde VBA-Zakenuurtje bij de Wijnkelder eind februari, vroeg Hank Ydema of ik als lid van de MVO Themakring mezelf zou willen voorstellen in de rubriek "Vrijwilliger van de maand". Slik, ik zet liever anderen in de schijnwerpers, het is echter wel een mooie manier om iets over de MVO Themakring te vertellen en die kans grijp ik graag aan.

Mijn naam is Tilly Scholtze, afkomstig uit een klein dorpje tussen Hilversum en Weesp en sinds 2000 woon ik met mijn gezin, man Hans, twee zoons, van 19 en 24 jaar en 2 katten in Almere.

Op de één of andere manier heeft mijn werk altijd iets met techniek te maken gehad; begonnen bij de voormalige Radio Controle Dienst en daarna bij een vertaalbureau dat vooral veel octrooischriften vertaalde, besloten Hans en ik in 2006 ons eigen videoproductiebedrijf op te zetten. Dit kwam niet zomaar uit de lucht vallen, sinds de jaren 80 werkt Hans al voor verschillende programma's van de publieke omroep. Ons bedrijf, dat we in 2009 omgedoopt hebben naar VPromotions bestaat nu dus twaalf en een half jaar.
Wat ik vooral leuk vind aan dit werk is dat het nooit een ABC-tje wordt, ieder bedrijf verdient het om op authentieke wijze in beeld gebracht te worden. Om te zorgen dat onze video's ook inhoudelijk sterk zijn, heb ik mijn kennis uitgebreid met een opleiding journalistiek. Daarnaast zijn er steeds weer nieuwe uitdagingen, omdat de techniek natuurlijk niet stil staat.

Hobby's en vrije tijd
Bij ons lopen werk en privé flink door elkaar heen; dat is voor ons heel gewoon en ik heb hier ook geen probleem mee. Dit komt ook door de creatieve kant van het werk. Het kan zomaar gebeuren dat we bijvoorbeeld tijdens het avondeten ineens middenin een ideeënstroom terecht komen, waardoor we een productie naar een hoger level kunnen tillen. Gelukkig hebben onze zoons hier geen problemen mee. Voor ontspanning ga ik graag wandelen of zeilen, daarnaast fotografeer ik graag en ik ben dol op lezen.

VBA Themakring MVO
Sinds ruim een jaar is er nieuw leven geblazen in de MVO themakring. Met veel plezier onderzoek ik samen met Mark, Bert-Jan, Magda en Willem en met backing van Hank, MVO onderwerpen waar we VBA leden over kunnen informeren. Er speelt veel op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen; denk alleen al aan de regels die opgesteld worden m.b.t. CO2 reductie, recycling, uiteenlopende berichtgevingen over ‘van het gas los gaan’ etc. Maar dat is nog niet alles, de manier waarop wij ondernemen veranderd ook! Het doel van deze themakring is dan ook om praktische voorbeelden te geven, waar de leden ook echt iets aan hebben. Dus heeft u specifieke vragen op dit gebied waar wij als MVO themakring antwoord op kunnen geven? Geef dit dan aan ons door. Wij gaan graag op onderzoek uit om uw vraag te beantwoorden.

Foto Tilly: Hermien Lam

Bezoekadres: (op afspraak)

Transistorstraat 71M
1322 CK Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93

Copyright © - Vereniging Bedrijfskring Almere
No Internet Connection