Skip to main content

Vrijwilliger van de maand

In deze maandelijkse terugkerende rubriek zetten we onze vrijwilligers in het zonnetje. We vinden het als VBA belangrijk om te weten wie onze actieve vrijwilligers zijn. Wat doen ze in het dagelijks leven, wat zijn hun hobby’s en waarom vinden ze het belangrijk om actief te zijn binnen de VBA. Met andere woorden: we willen ze beter leren kennen en hen de kans geven om zich op deze wijze te presenteren aan de rest van de leden.

Vrijwilliger van de maand: Maryke Visser

Toen Hank mij vroeg een stukje te schrijven voor Vrijwilliger van de maand moest ik er even over nadenken. Vrijwilliger? Wat ik doe is toch mijn werk? Zoals vaak ligt de waarheid in het midden en in dit geval ook!

Ik ben Maryke Visser, woon in het heerlijke Lemmer in Friesland en werk full time in het dynamische Almere als projectleider bij MBO College Almere (ROC van Flevoland). Best een behoorlijke rit elke dag, maar wonen op het platteland is het voor mij waard. We zijn hier van alle gemakken voorzien, veel mooie natuur, water en een rijke historie en cultuur. Friezen zijn hartelijk, gastvrij, erg direct en bourgondisch! Iedereen die mij persoonlijk kent weet dat dit een goede match is.

In 2012 maakte ik voor het eerst kennis met Almere, ik werd Opleidingsmanager Techniek & Technologie bij MBO College Almere. Mijn eerste prioriteit was kennis maken met de ondernemers in de techniek. Dit heeft geleid tot een hele fijne samenwerking en inmiddels hebben we honderden techneuten (jong en oud) samen opgeleid.

Een aantal jaren geleden zijn er subsidieregelingen gekomen om landelijk het mbo en bedrijven nader tot elkaar te brengen en nieuwe vormen van samenwerking te onderzoeken. Samen opleiden is de missie! Doordat MBO College Almere hierin al heel actief was, hebben we een aantal grote “publiek private samenwerkingen” geïnitieerd. Denk bijvoorbeeld aan TechPack Flevoland, Talentontwikkeling met Wetenschap & Technologie en Pilot Praktijkleren. (www.veroverdewereld.nl) Door al die projecten en de mooie regelingen die er nu zijn voor MKB-ers, kwam er ruimte om mij volledig projectleider te maken en afscheid te nemen van team techniek in mei 2019.

Door mijn werkzaamheden kom ik veel over de vloer bij VBA leden en daarom was het geen verassing dat ik werd gevraagd om samen met collega’s vorm te gaan geven aan de VBA Themakring Onderwijs & Arbeidsmarkt. Inmiddels zijn we een goede club “vrijwilligers” en was onze eerste activiteit, de VBA Bedrijventoer in oktober 2019, een succes. Onze missie: studenten kennis laten maken met de mooie bedrijven in Almere, zodat ze kiezen voor wonen én werken in Almere. MBO College Almere en de VBA organiseren ook al enkele jaren samen het ‘VBA Stagebedrijf van jaar’. Hier zetten we stagebedrijven in het zonnetje, want zonder deze enthousiaste bedrijven kunnen mbo studenten niet goed worden opgeleid.

Binnenkort gaat de Themakring weer aan de slag! Wat gaan we doen na de zomer om Onderwijs & Arbeidsmarkt nog beter op elkaar af te stemmen? Mail me gerust uw ideeën: m.visser@rocvf.nl.

No Internet Connection