Skip to main content

Vrijwilliger van de maand

In deze maandelijkse terugkerende rubriek zetten we onze vrijwilligers in het zonnetje. We vinden het als VBA belangrijk om te weten wie onze actieve vrijwilligers zijn. Wat doen ze in het dagelijks leven, wat zijn hun hobby’s en waarom vinden ze het belangrijk om actief te zijn binnen de VBA. Met andere woorden: we willen ze beter leren kennen en hen de kans geven om zich op deze wijze te presenteren aan de rest van de leden.

Vrijwilliger van de maand: Margot Freericks

De meeste leden zijn mijn naam tegen gekomen onder artikelen van de VBA Themakring Communicatie. Ik ben Margot Freericks. In december 2016 ben ik komen wonen in Almere vanuit Oss en omdat ik hier niemand kende, leek het me een goed idee om lid te worden van een aantal netwerken en organisaties.

Na een beetje surfen op het internet en praten met mensen, die ik in Almere ontmoette, stond de VBA als eerste op mijn verlanglijst. Daar heb ik lidmaatschap van de Flevolandse Zakenvrouwen, Pareltjes Van en BNI aan toegevoegd.

Als inwoner van Almere en ondernemer in Almere vind ik het oprecht geweldig hoe we hier centraal in Nederland liggen. Hierdoor kan ik - als HR specialist - vanuit mijn onderneming Freericks HR Services momenteel aan een aantal organisaties mijn diensten aanbieden in Almere, maar ook Zeewolde, Naarden, Amsterdam en Amersfoort. Zowel met de auto als OV is alles goed bereikbaar vanuit Almere.

Via VBA heb ik veel ondernemers ontmoet en dankzij het Zakenuurtje kom ik steeds weer op nieuwe plekken in Almere. Dat is niet alleen inspirerend, het geeft mij handvatten om mijn klanten tips te geven voor vergaderlocaties, team uitjes en ondersteuning bij hun bedrijfsvoering. En ik kan wel stellen, dat ik mijn draai heb gevonden in Almere. Ik vind het echt een geweldige stad met prachtig natuurschoon en er is eigenlijk altijd iets te doen. Ik ben al geweest naar: wijn & spijs wandeling, popronde, stadswandeling, fietstocht met gids, theater, toneel in de ruimte van De Kemphaan, klassieke muziek voorstellingen bij Oostvaardersplassen en maakte ik gebruik van het boekje van VVV: #36 waarmee ik bij allerlei leuke winkels binnen ben gelopen.

Naast wonen en werken in Almere, ben ik dol op tuinieren, reizen, Tai Chi en uit eten. Het enige dat ik oprecht mis: een gezellige kroeg in Almere Buiten op loopafstand. Dat had ik in Oss, daar kon ik naar toe lopen binnen 15 minuten, kopje thee bestellen en een boek lezen op het plein. Heerlijk! Dus … wanneer iemand dat wil opstarten, kun je op mij en mijn man rekenen als stamgasten.

Mijn huidige ambitie is mijn klantengroep uitbreiden, genieten van alles dat Almere heeft te bieden en mee te doen aan vele activiteiten binnen Almere.

Dus: ik sta nog steeds open voor inspiratie rondom activiteiten in Almere en omstreken. Voel je vrij om mij te benaderen via VBA, LinkedIn of mijn website met tips en adviezen rondom jouw ervaringen en kennis van deze prachtige stad.
No Internet Connection