Skip to main content

Vrijwilliger van de maand

In deze maandelijkse terugkerende rubriek zetten we onze vrijwilligers in het zonnetje. We vinden het als VBA belangrijk om te weten wie onze actieve vrijwilligers zijn. Wat doen ze in het dagelijks leven, wat zijn hun hobby’s en waarom vinden ze het belangrijk om actief te zijn binnen de VBA. Met andere woorden: we willen ze beter leren kennen en hen de kans geven om zich op deze wijze te presenteren aan de rest van de leden.

Vrijwilliger van de maand: Maarten Feenstra

Al meer dan 20 jaar fotografeer ik in Almere. Als fotograaf houd ik van licht, ritme en lijnenspel. Dat is er in Almere volop. Foto opdrachten spelen zich vaak af in en rond de stad. Voor bedrijven en overheid maak ik veel portretten en herkenbare stedelijke en landschappelijke foto’s van de stad. Voor de redactie van Almeerse bladen zoals Lifestyle Almere fotografeer samen met collega’s uit Almere portretten bij de verhalen van de mensen in onze levendige stad Almere. Andere opdrachtgevers brengen mij door het hele land voor de fotografie of video die past bij hun corporate communicatie.

Een sprekend portret
Veel mensen gebruiken hun LinkedIn-profielfoto ook voor andere doeleinden. Als portret bij een blog bijvoorbeeld, of bij een artikel in een magazine. Maar is jouw profielfoto ook een foto waarmee je anderen ráákt? Doet die foto iets met de kijker? Blijft het beeld boeien? Een portretfoto is méér dan een mooie foto voor je LinkedIn-profiel. Een sprekend portret vertelt niet alleen iets over jouzelf, over je karakter en je identiteit, maar zegt ook iets over het moment. Een goede portretfoto laat een emotie zien die naadloos aansluit bij een artikel of stemming. Locatie, lichtval en momentum spelen daarbij een belangrijke rol. Maar ook jouw houding en uitdrukking. Dat alles bij elkaar maakt een portretfoto heel anders dan een LinkedIn-profielfoto.

VBA
Vanaf de start van mijn bedrijf in 2004 ben ik actief bij het VBA. Maakten we eerst een papieren versie met de redactie. Het is nu online, sneller. De bedrijfskring is voor mij een platform waar je kennis vind, over ondernemen maar ook over ondernemen specifiek in Almere. Als je daar een bijdrage aan kunt leveren, dan moet je dat doen, ben ik van mening.

Buitenmens
In mijn vrije tijd kun je mij vaak vinden op de racefiets. De prachtige fietspaden rond de stad nodigen uit tot een rondje Oostvaardersplassen in de avond. Of een ijsje bij Mariola in Almere Haven. Waar vind je een stad waar je zomaar 80 km kunt fietsen op fietspaden vrij van auto’s. Het prachtige licht over het water langs de dijken. Het liefste natuurlijk met wind mee.

Maarten Feenstra Fiets

No Internet Connection