Skip to main content

Vrijwilliger van de maand

In deze maandelijkse terugkerende rubriek zetten we onze vrijwilligers in het zonnetje. We vinden het als VBA belangrijk om te weten wie onze actieve vrijwilligers zijn. Wat doen ze in het dagelijks leven, wat zijn hun hobby’s en waarom vinden ze het belangrijk om actief te zijn binnen de VBA. Met andere woorden: we willen ze beter leren kennen en hen de kans geven om zich op deze wijze te presenteren aan de rest van de leden.

Vrijwilliger van de maand: Johan Bakker

Al meer dan 20 jaar beweeg ik, Johan Bakker, mij in de ICT wereld. Iets wat ooit hobby was, wist ik om te zetten naar werk. Ik ben gestart in de ICT bij een lokale PC winkel in Almere, waar ik de buitendienst heb opgezet om goed support te kunnen geven aan de toen o zo populaire “PC Prive” projecten.

Toen de liefde voor het vak eenmaal was gegroeid, is die nooit meer weggegaan en heb door de jaren heen bij diverse grote landelijke bedrijven diverse rollen bekleed. Ik startte in 2007 bij een MKB bedrijf in Almere en kwam toen ook voor het eerst in aanraking met de VBA.

Op dit moment begeleid ik vanuit mijn bedrijf MSP Mentor ICT ondernemers in de Benelux binnen een vrij breed spectrum. Of het nu gaat om het ombouwen van het bedrijf van “uurtje factuurtje” tot iets met vaste maandelijkse inkomsten. Dat kan ook zijn het optimaliseren van support processen of het automatiseren van taken die nog veelal handmatig gebeuren en alles wat daar tussen valt. Ook het selecteren en het inzetten van de juiste tools die daar mee gepaard gaan, vallen daarbinnen. Erg leuk om zo met mede ondernemers te werken en te zien hoe ze hun bedrijf steeds beter optimaliseren. Met praktijkervaring en veel kennis vanuit de ICT markt, blijkt dat we een goede sparringpartner zijn.

Zoals ik al eerder meldde, ken ik de VBA al sinds 2007 en ben ik vanuit 3 verschillende bedrijven altijd actief geweest binnen de VBA. In 2007 was de VBA klant voor enkele ICT diensten, later ben ik vanuit een communicatie groep betrokken geweest bij het vernieuwen van de website. Sinds kort trek ik de kar voor de ICT Kring van de VBA. Het is al jaren een superleuke en actieve club, waar ik altijd veel mensen heb ontmoet en kennis heb opgedaan over diversen zaken die niet per se in mijn eigen vakgebied lagen.

Met de ICT kring hebben we als doel de VBA leden te informeren over alles wat ICT raakt en dit doen we door een drietal bijeenkomsten per jaar te organiseren. Mocht je overigens een bepaald onderwerp eens aan bod willen zien komen, laat het dan vooral weten. De VBA is er immers vóór, maar zeker ook door leden.

In mijn vrijetijd geniet ik van de leuke dingen van het leven; ik ben gek op stedentrips, een avondje naar de bios, lekker winkelen (ja ja en ik ben een man) of heerlijk een hele dag naar de sauna.

FOTO 2 VRIJWILLIGER VAN DE MAAND JOHAN BAKKER   FOTO 3 VRIJWILLIGER VAN DE MAAND JOHAN BAKKER

No Internet Connection