Skip to main content

Vrijwilliger van de maand

In deze maandelijkse terugkerende rubriek zetten we onze vrijwilligers in het zonnetje. We vinden het als VBA belangrijk om te weten wie onze actieve vrijwilligers zijn. Wat doen ze in het dagelijks leven, wat zijn hun hobby’s en waarom vinden ze het belangrijk om actief te zijn binnen de VBA. Met andere woorden: we willen ze beter leren kennen en hen de kans geven om zich op deze wijze te presenteren aan de rest van de leden.

Vrijwilliger van de maand: Dirk Bakker

Eén beeld zegt meer dan duizend woorden 
Of het nu gaat om een nieuwsfoto, productfoto, bedrijfs- of reclamefoto, beelden blijven hangen. Voor mij als fotograaf ligt daar de uitdaging. Het is mooi als de foto’s dát doen wat ze moeten doen; bijvoorbeeld de verkoop stimuleren of een goede impressie geven van een mooi evenement. Surfen op internet en kopen wat we mooi vinden of nodig hebben aan de hand van een goede foto doen we toch allemaal?

Bij het maken van een goede foto gaan creativiteit en techniek hand in hand. Camera’s worden steeds geavanceerder, flitssystemen worden aangestuurd via de laptop. Photoshop en Lightroom perfectioneren het beeld, de mogelijkheden lijken onbegrensd. Maar ondanks de inzet van geavanceerde apparatuur is een goede foto toch vooral een kwestie van zien…

Fotograferen deed ik al op de middelbare school, mijn eerste baantje was als fotograaf bij het plaatselijke krantje in het gezellige Delfzijl.
Fotograferen heb ik dus bijna mijn hele leven al gedaan. De grafische opleiding aan de School voor Grafische Vakken in Utrecht en werkervaring in grafische industrie hebben voor verdieping gezorgd. Voor DB Pictures is know how, kwaliteit en betrouwbaarheid het fundament van ons bedrijf. Het is ons bedrijf, want zonder de hulp van mijn vrouw Yvonne zou het een stuk lastiger zijn.
In de toekomst gaan we onze service uitbreiden met het maken product video’s en fotograferen en filmen met drones.

Een paar jaar geleden ben ik lid geworden van de VBA en hoe het gelopen is weet ik niet meer, maar ik zat al snel in de communicatiekring. Samen met een stel gedreven en leuke mensen verzorgen we de content voor allerlei uitingen van de VBA. Ik verzorg, samen met collega Maarten Feenstra, het beeldmateriaal.
Het komt wel eens voor dat ik geen camera in handen heb en niet achter een beeldscherm zit te Fotoshoppen. In die spaarzame momenten mag ik graag een boek uit de kast trekken of wat knutselen met elektronica. Ooit bouw ik mijn eigen robot…

Seeing it once is better than hearing it a hundred times 

No Internet Connection