Skip to main content

Vrijwilliger van de maand

In deze maandelijkse terugkerende rubriek zetten we onze vrijwilligers in het zonnetje. We vinden het als VBA belangrijk om te weten wie onze actieve vrijwilligers zijn. Wat doen ze in het dagelijks leven, wat zijn hun hobby’s en waarom vinden ze het belangrijk om actief te zijn binnen de VBA. Met andere woorden: we willen ze beter leren kennen en hen de kans geven om zich op deze wijze te presenteren aan de rest van de leden.

Vrijwilliger van de maand: Andree Troost

Ik ben Andree Troost, 61 jaar en woon al vanaf mijn trouwen (1984) in Almere. Onze 3 kinderen zijn al het huis uit en we hebben inmiddels 2 kleinkinderen van 5 en 6 jaar. In de schaarse vrije tijd houden we van zeilen, wandelen, museumbezoek en fitness. Met onze zeilboot zijn we o.a. al naar de Wadden, België en Frankrijk geweest. Ook de weekendjes gewoon op het IJsselmeer of de randmeren vinden we nog steeds heerlijk.


Na 25 jaar in de Bank- en Verzekeringswereld te hebben gewerkt, ben ik via het netwerk van de VBA in 2008 terecht gekomen bij de Kamer van Koophandel. Deze organisatie is bezig om veel van haar taken te automatiseren. Vanwege het feit dat ik geloof in het persoonlijke contact, zie ik daar geen toekomst meer voor mij. Op dit moment ben ik dan ook bezig met de opleiding “Accountmanager EZ”. Ik wil toch graag een contactpersoon blijven tussen een ABP gerelateerde organisatie en ondernemers.

Daarnaast heb ik al vanaf 1990 mijn eigen bedrijf. Hiermee verzorg ik de beeld, geluid en lichttechniek bij sport- en publieksevenementen. Zeker de laatste jaren zit hier een behoorlijke groei in. Hier in Almere doe ik al heel veel voor o.a. de Challenge Almere-Amsterdam, FPC de Oostvaarder kliniek en Het Sportcafé (van de Gemeente) in de topsporthal. Afgelopen jaren is dit gegroeid met o.a. de Havendagen, het Oldtimer festival, de Triatlons in Huizen en Triatlons buiten Almere zoals: op de Bosbaan en aan de Amstel in Amsterdam, de Ouderkerkerplas en Nijmegen. In 2020 komen daar ook Rotterdam en Zandvoort bij. Kortom een mooie groei en de klanten horen van en over mij en komen op deze manier vanzelf naar mij toe.

Binnen de VBA ben ik een tijdje geleden toegetreden tot de themakring MVO. Met deze themakring verzorgen we jaarlijks diverse bijeenkomsten rond dit onderwerp. Ook ben ik regelmatig betrokken bij de organisatie van de maandelijkse netwerkborrels; de welbekende VBA zakenuurtjes. Natuurlijk vanuit mijn bedrijf voor het verzorgen van een geluidsinstallatie, maar binnenkort wellicht ook voor aanvullende activiteiten.

No Internet Connection