Skip to main content

Vrijwilliger van de maand

In deze maandelijkse terugkerende rubriek zetten we onze vrijwilligers in het zonnetje. We vinden het als VBA belangrijk om te weten wie onze actieve vrijwilligers zijn. Wat doen ze in het dagelijks leven, wat zijn hun hobby’s en waarom vinden ze het belangrijk om actief te zijn binnen de VBA. Met andere woorden: we willen ze beter leren kennen en hen de kans geven om zich op deze wijze te presenteren aan de rest van de leden.

VBA vrijwilliger van de Maand: Jim van der Wardt

Deze keer is het de beurt aan Jim van der Wardt; een actieve duizendpoot, niet alleen lid van de Themakring Onderwijs & Arbeidsmarkt, maar ook actief binnen de Themakring Innovatie in Vastgoed. Het woord is aan Jim:

Makers van Almere
Al meer dan 30 jaar woon ik in Almere, maar vooral de laatste 3 jaar ben ik de stad pas echt gaan ontdekken. Na 17 jaar met veel plezier in verschillende HR rollen te hebben gewerkt in internationale organisaties, ging ik op zoek naar iets anders. Als hobby was ik al geruime tijd van alles aan het maken van hout, leer en metaal en meer en meer kwam ik in contact met andere creatieve geesten in Almere. Om deze rijkdom voor mijzelf en anderen te vangen startte ik een lijst met Makers op Instagram onder de naam: Makers van Almere.

Creatieve etalage
Makers van Almere is de digitale etalage van creatief Almere. Al snel na de start bleek dat er grote vraag was naar contact met lokale makers. Vanuit organisaties, de Gemeente en evenementen komt regelmatig de vraag om te verbinden, te ontwerpen of te maken. Samen met mijn eigen wens mooie producten te maken, bleken dit mooie ingrediënten voor het starten van mijn eigen bedrijf.

TheCrazySmile
Vanuit TheCrazySmile ontwerp en maak ik duurzame presentatiemiddelen, geschenken en toegepaste kunst. Bij voorkeur werk ik met natuurlijke materialen zoals hout en leer. Liefst van lokale afkomst en/of door oude materialen een nieuw leven te geven. Leuk voorbeeld hiervan is het bedankje dat ik voor alle vrijwilligers van de VBA mocht maken in 2020. Deze heb ik gemaakt van Almeers eikenhout en oude walbeschoeiing.

VBA
Ik zoek graag de verbinding met lokale organisaties en scholen om te kijken hoe we onze directe omgeving leuker en duurzamer kunnen inrichten. Mijn zoektocht bracht mij 2 jaar geleden ook bij de VBA, waar ik deelneem aan de themakringen: Innovatie in vastgoed en Arbeidsmarkt & Onderwijs.

FOTO 1 VRIJWILLIGER VAN DE MAAND JIM VAN DER WARDT  FOTO 2 VRIJWILLIGER VAN DE MAAND JIM VAN DER WARDT   FOTO 3 VRIJWILLIGER VAN DE MAAND JIM VAN DER WARDT  FOTO 4 VRIJWILLIGER VAN DE MAAND JIM VAN DER WARDT

No Internet Connection