Vrijwilliger van de maand

In deze maandelijkse terugkerende rubriek zetten we onze vrijwilligers in het zonnetje. We vinden het als VBA belangrijk om te weten wie onze actieve vrijwilligers zijn. Wat doen ze in het dagelijks leven, wat zijn hun hobby’s en waarom vinden ze het belangrijk om actief te zijn binnen de VBA. Met andere woorden: we willen ze beter leren kennen en hen de kans geven om zich op deze wijze te presenteren aan de rest van de leden.

VBA vrijwilliger van de Maand: Angelique Lankreijer

Een nieuwe, maandelijkse terugkerende rubriek, met ingang van de maand oktober. We vinden het als VBA belangrijk om te weten wie onze actieve vrijwilligers zijn. Wat doen ze in het dagelijks leven, wat zijn hun hobby’s en waarom vinden ze het belangrijk om actief te zijn binnen de VBA. Met andere woorden: we willen ze beter leren kennen en hen de kans geven om zich op deze wijze te presenteren aan de rest van de leden. Het woord is aan Angelique, zij is actief in de HR kring en een van de motoren in deze kring van de VBA.

Even voorstellen….
Ineens wordt je gebeld voor de nieuwe rubriek van de VBA, vrijwilliger van de maand. Vereerd met de vraag, maar nu komt het, daar hoort een verhaal bij en dat betekent even de tijd nemen om je verhaal neer te zetten.

Mijn naam is Angelique Lankreijer, geboren en getogen in Baarn en inmiddels woon ik ruim 30 jaar in Almere. De stap naar de Flevolandse polder was destijds best even een dingetje, maar voor mij, met werken in Almere, een logische keuze. In de loop der jaren een gezin gesticht en drie kinderen en een hond rijker.
Ik heb het geluk gehad dat mijn werkkring, hoofdzakelijk op HR gebied, voornamelijk in Almere is geweest. Voor menigeen een wensscenario en ideaal om de werk en privé balans goed af te kunnen stemmen. Door de jaren heen heb ik met de competenties netwerker en verbinder in Almere een mooi netwerk opgebouwd.
Op dit moment ben ik werkzaam als HR Adviseur bij Emotional Brain. Bij Emotional Brain doen we wetenschappelijk onderzoek naar geneesmiddelen en toepassingen, die bijdragen tot verbetering van de levenskwaliteit. Onze eigen medicijnen (Lybrido en Lybridos) zijn klaar om de laatste fase (fase 3) in te gaan, voordat ze op de markt komen. Bij EB FlevoResearch/EB Medical Research wordt in opdracht van derden (o.a. farmaceuten/voedingsproducenten/ziekenhuizen) onderzoek gedaan naar aanpassing, verbetering of ontwikkeling van medicatie voor allerlei aandoeningen. Zo hebben wij bijvoorbeeld studies naar alzheimer, ADHD, obesitas, cholesterol, astma, allergieën en babyvoeding. Wij zoeken regelmatig personen die aan deze onderzoeken willen meewerken. Meer informatie of aanmelding kan via onze website : https://www.flevoresearch.com/.

Hobby’s en vrije tijd
Er zijn veel activiteiten waar ik energie van krijg en waar ik mijn vrije tijd zonder moeite mee kan invullen ;). Een dagje op stap, sauna, wandelen met onze hond, terrasje pakken of uit eten gaan met family & friends. Langs de lijn staan bij hockey of andere sportactiviteiten van gezinsleden. Genieten van de zon, zee en strand, op de ski’s staan, een stedentrip, een weekendje weg, uitgebreid koken en als bourgondisch type heerlijk genieten van een goed glas wijn.
Zo’n drie keer per week zet ik mijn fysieke kracht in bij Sloeproeien Almere. Vanaf de locatie Marina Haven, varen we 5 dagen per week uit richting het Gooimeer en/of IJmeer. Met trots zijn we dit jaar als volledig damesteam “de gangmakers” van start gegaan en nemen we deel aan sloeproeiwedstrijden door het hele land. Met onze blauwe sloep “Labora Stulti” wat staat voor gekkenwerk, doen we mee aan wedstrijden in grachten (bijv. Amsterdam, Zwolle, Leeuwarden, Utrecht), meren en overige watergebieden, zoals het Veerse meer, de Vecht en de Kaag. Op 3 en 4 november sluiten we met de MPM (Muiden-Pampus-Muiden) het seizoen af, maar zomer en winter gaan de trainingen gewoon door.

VBA themakring HR
Als enthousiaste netwerker en verbinder ben ik 3 jaar geleden gevraagd om de Themakring HR te versterken en er nieuw leven in te blazen. Als ik terugkijk naar de afgelopen 3 jaar denk ik dat we dit doel met elkaar behaald hebben en inmiddels een stabiele HR Kring hebben neergezet. We kunnen terugkijken op een aantal mooie evenementen, zoals college tours met goede sprekers (Prof. Jeff Gaspersz en Prof. Jaap Paauwe), een groot symposium “The next HR (R) Evolution” in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling (NVP) en Hogeschool Windesheim. Daarnaast hebben we onze bijdrage geleverd aan succesvolle kennissessies zoals nieuwe wetgeving, arbeidsrecht, AVG en duurzame inzetbaarheid. Op 7 november sluiten we de rij bijeenkomsten voor de HR kring dit jaar af met Human Being Management in de Rabotoren.
Samen met Karin, Janita en sinds dit jaar Louise zetten we ons voor de VBA graag in, om het HR werkveld voor leden, MKB en HR professionals bij elkaar te brengen. Als organisator is het altijd weer een uitdaging om tijd vrij te maken, een actueel thema te zoeken voor een interessante bijeenkomst , maar dit geeft ook energie! Naast kennisdelen en de deelnemers iets mee te kunnen geven om zelf mee aan de slag te gaan, is de combinatie met netwerken een concept die het HR werkveld en het bedrijfsleven in Almere versterkt.

FOTO 3 ANGELIQUE LANKREIJER

Lifestyle Almere zomereditie 2018, Foto: Andy Midside.

Bezoekadres: (op afspraak)

Transistorstraat 71M
1322 CK Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93

Copyright © - Vereniging Bedrijfskring Almere
No Internet Connection