Vrijwilliger van de maand

In deze maandelijkse terugkerende rubriek zetten we onze vrijwilligers in het zonnetje. We vinden het als VBA belangrijk om te weten wie onze actieve vrijwilligers zijn. Wat doen ze in het dagelijks leven, wat zijn hun hobby’s en waarom vinden ze het belangrijk om actief te zijn binnen de VBA. Met andere woorden: we willen ze beter leren kennen en hen de kans geven om zich op deze wijze te presenteren aan de rest van de leden.

VBA Vrijwilliger van de maand: Jan Denkers

Ik ben Jan Denkers, 63 jaar, gehuwd met Rennie. We wonen sinds 1980 in Almere en hebben twee Almeerse dochters en inmiddels 4 Almeerse kleinkinderen. Zo heb ik Almere van dichtbij zien groeien naar een grote stad met veel diversiteit en mogelijkheden.

Ik begon in 1978 als softwareontwikkelaar bij Philips Telecommunicatie (later AT&T en Lucent Technologies Bell laboratories) in Hilversum in een technisch hoogwaardige en professionele omgeving. Na een aantal jaren technische verdieping vervulde ik daar diverse management functies met veel internationale contacten en fantastische projecten en ervaringen. Vanaf 2002 was ik werkzaam bij diverse ICT organisaties in Nederland, waarvan sinds 2011 als zelfstandig professional.

VBA ICT kring
In 2015 besloot ik om me te beperken tot wat kleinere opdrachten om wat meer van mijn vrije tijd te genieten. In die periode en werd ik gepolst of ik coördinator te worden van de ICT themakring en in 2017 is die kring echt actief geworden. De eerste contacten maakten me steeds enthousiaster om hier actief wat mee te doen en zo leerde ik verrassend mooie bedrijven in Almere kennen.
Zoiets motiveert om er energie in te steken en ik heb tot nu toe genoten van wat wij als ICT kring samen hebben kunnen bieden aan de VBA-leden in diverse themasessies. Een volgende uitdaging is om ICT onderwijs en ICT bedrijven meer met elkaar in contact te brengen. De Windesheim ITlympics is daar al een mooi voorbeeld van.

Wat doe ik verder nog?
Waar er een leuke uitdaging ligt voor een duidelijk afgebakende ICT advies of interim opdracht, doe ik dat nog graag vanuit mijn eenmanszaak Denksaam. Zeker voor het Almeerse bedrijfsleven zet ik verder mijn ervaring graag in om wat oudere IT professionals naar nieuwe uitdagingen te leiden.
In mijn vrije tijd geniet ik vooral van klussen, natuur, fietsen, schaken en zeilen. Als vrijwilliger ben ik verder ook actief in kerkenwerk en buurtpreventie.
Verder schrijf ik graag en ik ben net met een tweede druk bezig van een boek over de oorlogsherinneringen van mijn vader: www.denksaam.nl/verzoening Leuk om te doen vooral vanwege de mensen en hun ervaringen die je tegenkomt bij zo’n project.

Copyright © - Vereniging Bedrijfskring Almere
No Internet Connection