Vrijwilliger van de maand

In deze maandelijkse terugkerende rubriek zetten we onze vrijwilligers in het zonnetje. We vinden het als VBA belangrijk om te weten wie onze actieve vrijwilligers zijn. Wat doen ze in het dagelijks leven, wat zijn hun hobby’s en waarom vinden ze het belangrijk om actief te zijn binnen de VBA. Met andere woorden: we willen ze beter leren kennen en hen de kans geven om zich op deze wijze te presenteren aan de rest van de leden.

VBA vrijwilliger van de maand: Henk Struik

Deze keer in onze maandelijkse terugkerende rubriek VBA vrijwilliger van de maand: Henk Struik, lid van de VBA Communicatie Kring.

Even voorstellen… 
Een onverwacht telefoontje. Het is Hank Ydema, relatiemanager van de VBA. “He Henk, zou je het leuk vinden om een verhaaltje over jezelf te schrijven voor de rubriek ‘Vrijwilliger van de maand’?
Wat een eer, ja dus. Vandaar dat ik nu achter het toetsenbord gekropen ben om wat over mezelf te vertellen.
Leuk zo eens kennis te maken, ik heet Henk Struik, 62 jaar en getrouwd met Wil. We hebben twee kinderen. Thomas (30) die nu in Dronten woont omdat hij anders nog jaren had moeten wachten op een woning en Sharon (27), een speciaal kind waar ik alleen al een lang verhaal over kan schrijven. Ze heeft een ontwikkelingsachterstand en heeft het IQ en EQ van een 4 á 5 jarige. Met uitschieters naar boven en naar beneden. Sharon woont sinds de zomer van dit jaar in een begeleid wonen project.

Tot zo ver ons gezinnetje. Eind jaren ’70 begon ik als leerling operator bij het Nationaal Computer Centrum (NCCW) te Baarn. De eerste schreden in de automatisering vonden plaats op een IBM 370/125 mainframe. Voor de jongeren, een mainframe is een grote PC waar je een zaal voor moest hebben om deze te kunnen plaatsen. De smartphone die je nu in je zak draagt heeft een veelvoud aan capaciteit en rekenkracht. De ontwikkelingen hebben een grote vlucht genomen.
Al snel besloot ik te gaan werken via detacheringsbureaus, veredelde uitzendbureaus zeg maar. De reden? Het was in mijn ogen dé manier om in relatief korte tijd veel kennis van machines en branches op te doen. Zo was ik o.a. werkzaam bij BUMA/STEMRA, NOVO te Zwolle, Ministerie van Justitie te Den Haag en ENECO te Dordrecht. Mooie tijden met de nodige herinneringen. Zo waren daar de invoering van de Euro en uiteraard de Millennium bug bestrijding. Langzaam maar zeker was de PC in opkomst. Gedachte bij veel mainframe specialisten: “Ach, leuk voor spelletjes.” Een mens kan zich vergissen nietwaar?
Ben de machines altijd trouw gebleven. Programmeren trok me niet zo. Nu nog steeds verhelp ik hard- en software storingen bij MKB en particulieren, met name op Windows based machines. Op zeker moment de stap moeten maken naar kleine zelfstandige. Het was dat of de bijstand. Heel verhaal wat ik jullie nu bespaar.

Hobby’s en vrije tijd
Ook al zie ik het sleutelen aan PC’s en laptops nog steeds als leuk tijdverdrijf, ik heb nog een grote liefde. Attractieparken en rollercoasters. Jarenlang lid geweest van een forum op internet over dit onderwerp, Themepark.nl. Zo leerde ik online niet alleen mensen kennen met dezelfde obsessie, het team achter het forum organiseerde ook regelmatig trips. Mijn eerste trip was naar Drievliet. Mijn verwachting was terecht te komen in een groepje pubers, maar wat bleek? De gemiddelde leeftijd van de groep was ongeveer 35 jaar en varieerde inderdaad van studenten tot managers en directeuren van bedrijven. Wat een eye opener! Later heb ik het Themepark forum (dat nog steeds bestaat, ook op Facebook) verruilt voor een lidmaatschap van de European Coaster Club (ECC). Ook deze organiseren trips.
Naast al het bovenstaande ben ik veel te vinden op Social Media. Met prikkelende onderwerpen probeer ik daar mensen aan het denken te zetten. Het nadeel van tekst is dat men daardoor de indruk kan krijgen dat ik een hekel heb aan Almere. Het tegendeel is waar, ik hou oprecht van deze stad! Wat het bestuur van de stad uitspookt, dat is een ander verhaal.

VBA themakring Communicatie
Naast de werkzaamheden onder de naam PC Privé Support, ben ik ook eigenaar van Persbureau Almere. Hoewel ik dat best zou willen, voel en ben ik geen journalist. Heb daar gewoonweg geen tijd voor. Wel plaats ik persberichten die worden ingezonden. Bloggen onder eigen naam doe ik wel.
Zo kwam het dat ik werd uitgenodigd me aan te sluiten bij de VBA en deel uit te gaan maken van de Communicatiekring. Het was als een warm bad. Sympathieke en professionele deelnemers maken het een zeer leuke bezigheid. Schrijf nog niet zo veel, maar daar gaat op korte termijn zeker verandering in komen. Nadeel van allemaal leuke werkzaamheden hebben, er zitten maar 24 uur in een dag.

Tot slot. Ben je (nog) geen lid van de VBA? Sluit je aan en onderga de drive die het bestuur heeft om zaken voor ondernemers in Almere en omstreken te regelen en te organiseren. Het is echt je moeite waard om dat te onderzoeken. Hé, misschien komen we elkaar dan een keer tegen tijdens de maandelijkse zakenuurtjes.

Copyright © - Vereniging Bedrijfskring Almere
No Internet Connection