Vrijwilliger van de maand

In deze maandelijkse terugkerende rubriek zetten we onze vrijwilligers in het zonnetje. We vinden het als VBA belangrijk om te weten wie onze actieve vrijwilligers zijn. Wat doen ze in het dagelijks leven, wat zijn hun hobby’s en waarom vinden ze het belangrijk om actief te zijn binnen de VBA. Met andere woorden: we willen ze beter leren kennen en hen de kans geven om zich op deze wijze te presenteren aan de rest van de leden.

VBA vrijwilliger van de Maand: Gert Koeslag

Een nieuwe, maandelijkse terugkerende rubriek, met ingang van de maand oktober. We vinden het als VBA belangrijk om te weten wie onze actieve vrijwilligers zijn. Wat doen ze in het dagelijks leven, wat zijn hun hobby’s en waarom vinden ze het belangrijk om actief te zijn binnen de VBA. Met andere woorden: we willen ze beter leren kennen en hen de kans geven om zich op deze wijze te presenteren aan de rest van de leden. Als eerste Gert Koeslag, hij is actief binnen de ICT Kring van de VBA. Het woord is aan Gert… 

Even voorstellen.
Ik ben Gert Koeslag, 56 jaar, gehuwd en vader van twee dochters van 15 en 19 jaar oud. Ik werk als consultant ISO 9001-2015 en 25001-2013 managementsystemen voor bedrijven die kwaliteit belangrijk vinden.
In 2007 heb ik KMS Advies als zelfstandige opgestart met het MKB als doelgroep. Voor verschillende registraties en rapportages ontwikkel ik hulpmiddelen in Excel en Access die het management bij de uitvoering kunnen ondersteunen.
Voor mijn eigen gebruik maakte ik in 2010 een crm inclusief facturering en inkoopregistratie. Hiermee kwam er in 2011 een doelgroep bij, de ZZP. Het product ZZP Compleet was de aanleiding voor de extra handelsnaam CompanySoft. Hierin zijn ook een aantal van de management hulpmiddelen ondergebracht. Ook specifiek maatwerksoftware kan ik verzorgen.
De consultancyprojecten vormen voor mij de hoofdzaak, hiervoor ben ik continu op zoek naar nieuwe MKB bedrijven die willen vereenvoudigen en verbeteren. Mijn grootste uitdaging voor 2019 is het vinden van projecten in Almere, dat is tot nu toe nog niet gelukt.

Hobby’s en vrije tijd?
Tja, klussen in huis en tuin doe ik wel, maar dan is het meer noodzaak dan hobby. Ook fotograferen moet wel eens, maar is zeker geen hobby (zie foto’s).
De mooiste manier om te ontspannen is elke dag een uur in het bos te lopen met onze beagle Zip. Het enthousiasme als we gaan en de tevreden blik bij terugkomst geeft al een voldaan gevoel en je hoofd is weer even leeg. Dat kun je best een hobby noemen. Ook de voetbalwedstrijden van mijn oudste dochter bekijken en trainen met mijn jongste in de sportschool zijn wekelijkse activiteiten.
De rest van mijn vrije tijd gaat op aan mijn werk, dat is namelijk ook mijn hobby. Klanttevredenheid geeft de meeste voldoening.

VBA themakring ICT

Een vereniging moet je als leden met elkaar inhoud geven. Met de themakringen kunnen we kennis delen en actuele onderwerpen onder de aandacht brengen. Denk bijvoorbeeld aan de AVG dit jaar.
Ik maak graag tijd vrij om dit doel met de themakring ICT vorm te geven. Voor het behandelen van de onderwerpen vragen we dan de experts onder ons een bijdrage te leveren. Ik maak op die manier kennis met vragen en problemen van onze leden en met de leden zelf. Hun ervaringen kan ik ook weer gebruiken in mijn eigen product of dienst en mogelijk daarna met oplossingen komen.

Copyright © - Vereniging Bedrijfskring Almere
No Internet Connection