Leden stellen zich voor

In deze rubriek bieden we onze leden de gelegenheid om zichzelf en hun bedrijf aan collega VBA leden voor te stellen. Onze nieuwe leden ontvangen hiervoor een oproep bij het begin van hun lidmaatschap, maar we willen ook graag onze bestaande leden deze mogelijkheid bieden. Twee van onze VBA leden, Wendie Hagendoorn en Sandra Schulze, interviewen derhalve bestaande leden en hun bijdragen vinden jullie ook terug in deze rubriek.

Parkhuys Almere - Hanneke van der Helm

Ik ben Hanneke van der Helm. Getrouwd, moeder van 3 (uitwonende) kinderen, woonachtig in Utrecht en sinds februari jl manager van Parkhuys Almere. Het Parkhuys is het enige inloophuis in Almere voor (ex-)kanker patiënten en direct betrokkenen.

Ooit ben ik gestart als (HBO-V) verpleegkundige, dit heb ik jarenlang met veel plezier gedaan, maar ik wilde meer en dus heb ik Personeelswetenschappen (HRM) gestudeerd. Daarna ben ik 25 jaar werkzaam geweest als interim HR Manager. Zorg gerelateerde HR functies waren moeilijk te vinden en zo werd ik facilitair manager in het Isala ziekenhuis Zwolle, met de eindverantwoording voor patiënten service; patiënten vervoer-, voeding- en schoonmaak. Dit heb ik 1,5 jaar gedaan. Die eindverantwoordelijkheid sprak me aan dus heb ik aanvullend de opleiding bij het NCD (Governance Essentials voor commissaris en toezichthouder) gedaan. Daarna werd ik onbezoldigd toezichthouder van Vrijwilligerscentrale Utrecht en kwam Parkhuys Almere op mijn pad. In deze laatste functie komen al mijn wensen samen.

Wat trekt je zo aan in het Parkhuys?
Mijn interesse in deze functie is drieledig; Ik ben zelf bekend met kanker (leukemie), deze functie is direct van invloed op het welzijn van mensen én ik ben eindverantwoordelijk op het gebied van fondsenwerving en het sluiten van deals met externe partijen. Ik onderhoud contact met onze 4 stakeholders, gasten, vrijwilligers, diverse partijen in zorg-, en bedrijfsleven en de Gemeente Almere. Met vrijwilligers werken is interessant. Het mag dan vrijwillig zijn, het is zeker niet vrijblijvend. We moeten wel op mensen kunnen bouwen. Daar staat tegenover dat wij vrijwilligers (mentaal) ondersteunen en de mogelijkheid bieden tot zelfontplooiing in de vorm van een “loopbaanplan”. Zonder dat loopbaanplan kunnen mensen dit werk niet doen. We werken met ca.32 vrijwilligers. 15 daarvan hebben direct contact met de gasten. In de vorm van gastvrouw of als (goed getrainde) gesprekspartner. Er worden soms zware gesprekken gevoerd, maar gelukkig wordt hier ook genoeg gelachen. Alle andere vrijwilligers zijn achter de schermen actief.

Wat houdt je momenteel bezig?
In 2017/18 is het pand aan de Buñuellaan 1 verkocht aan een projectontwikkelaar. Op het terrein worden zorgwoningen gebouwd, het Parkhuys kan een ruimte in dit complex huren. Maar voor het zover is moeten we verhuizen naar een tijdelijke (of misschien wel permanente) andere locatie. Ik zoek een goed bereikbaar pand van tussen de 300 en 400 m2 oppervlak in een aangename omgeving. Bijvoorbeeld aan de rand van een woonwijk (geen bedrijventerrein) met een warme uitstraling en met voldoende parkeergelegenheid. Daarnaast pakken wij alle bestaande en nieuwe Parkhuys activiteiten weer op die door Corona geen doorgang konden vinden. Ik haal daarbij veel inspiratie uit de samenwerking met andere inloophuizen.

Waar word je blij van?
Ik persoonlijk word blij van dit mooie weer. Daarnaast mag ik graag verbouwen (we hebben een appartement gekocht in Utrecht dus daar kan ik mijn hart ophalen!) Verder haal ik veel voldoening uit het verbeteren van processen, dingen mooier maken dan ze zijn. Ik heb daarbij graag de organisatie in handen maar er is altijd ruimte voor input. Het resultaat dat we samen behalen maakt me blij. Wat trekt je aan bij de VBA en wat verwacht je hier te vinden?
Ik ben graag onderdeel van een netwerk. Daarnaast overtuig ik mensen graag van het maatschappelijke belang van inloophuizen. Het Parkhuys is het enige inloophuis in Almere. Ik wil dat graag zichtbaar(der) maken in de gemeente Almere. Momenteel (juni 2021) zoek ik vooral een nieuwe (tijdelijke) locatie waar we voor 1 januari 2022 in kunnen.

Wat bied je de VBA?
- Ik kan een bijdrage leveren aan de HR kring. Door kennis te delen (Ik ben gespecialiseerd in ontslagrecht), maar misschien ook wel in de vorm van een seminar over omgaan met medewerkers met kanker. Ik ga graag met de HR kring leden in overleg.
- De locatie van het Parkhuys wordt alleen overdag door de stichting gebruikt. Dat betekent dat we de ruimtes, waaronder enkele (vergader)zalen, ’s avonds tegen een schappelijk tarief aan VBA leden kunnen verhuren.


Heb je nog iets toe te voegen aan dit gesprek?
Ja, het valt me op dat iedereen in Almere elkaar lijkt te kennen. Dat vind ik mooi!
www.parkhuysalmere.nl

Stichting Parkhuys Almere is een inloophuis voor (ex-)kanker patiënten en direct betrokkenen.

Logo_Parkhuys.jpg

Bezoekadres: (op afspraak)

Transistorstraat 71M
1322 CK Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93

Copyright © - Vereniging Bedrijfskring Almere
No Internet Connection