Leden stellen zich voor

In deze rubriek bieden we onze leden de gelegenheid om zichzelf en hun bedrijf aan collega VBA leden voor te stellen. Onze nieuwe leden ontvangen hiervoor een oproep bij het begin van hun lidmaatschap, maar we willen ook graag onze bestaande leden deze mogelijkheid bieden. Twee van onze VBA leden, Wendie Hagendoorn en Sandra Schulze, interviewen derhalve bestaande leden en hun bijdragen vinden jullie ook terug in deze rubriek.

VBA twijfelt over juiste gang van zaken bij gronduitgifte gemeente

De VBA heeft informatie ontvangen dat de gemeente al vanaf maart van dit jaar geen grond meer heeft verkocht aan ondernemers, die hun eigen bedrijf willen starten of uitbreiden.

Als reden wordt opgegeven dat het zg. Didam arrest dit zou verhinderen, om te voorkomen dat, indien er meerdere gegadigden zijn voor dezelfde kavel, geen aanbesteding zal plaatsvinden.

Echter: er wordt nadrukkelijk een uitzondering gemaakt voor de verkoop aan ondernemers, die uitsluitend ten behoeve van hun eigen onderneming gaan bouwen en er geen andere gegadigden voor de kavel zijn.

Deze uitzonderingsregel wordt door diverse andere gemeenten in Flevoland wel gehanteerd: daar wordt wel grond verkocht.

Hervatting van de verkoop in Almere is inmiddels al diverse malen uitgesteld, en zou nu pas in februari 2023 worden opgepakt.

Gezien de ontwikkelingen in de markt, zal bouwen dan veel duurder uitpakken dan 8 maanden geleden en zal dus voor deze ondernemers serieuze financiële gevolgen hebben.

De VBA wil de urgentie van het hervatten van grondverkopen nadrukkelijk aankaarten bij Raad en College van Almere. Daarom roepen we ondernemers op, die met dit probleem te maken hebben of die nadere informatie hebben en dit aan de VBA willen melden.

Wellicht zijn ondernemers inmiddels ook uitgeweken naar andere (omliggende) gemeenten. Ook dan horen we dat graag. Je kan je verhaal mailen naar:

 

Henk Smeeman, bestuurslid VBA

Hjam.smeeman.1@kpnmail.nl

Copyright © - Vereniging Bedrijfskring Almere
No Internet Connection