Skip to main content

Leden stellen zich voor

In deze rubriek bieden we onze leden de gelegenheid om zichzelf en hun bedrijf aan collega VBA leden voor te stellen. Onze nieuwe leden ontvangen hiervoor een oproep bij het begin van hun lidmaatschap, maar we willen ook graag onze bestaande leden deze mogelijkheid bieden. Twee van onze VBA leden, Wendie Hagendoorn en Sandra Schulze, interviewen derhalve bestaande leden en hun bijdragen vinden jullie ook terug in deze rubriek.

Denken in oplossingen in tijden van netcongestie

Ik wil groeien of verduurzamen, hoe kan dit wél?

Denken in oplossingen in tijden van netcongestie

 

Kun je als ondernemer niet uitbreiden door netcongestie? Dan is het goed om te weten dat EEF er ook voor jou is!

 

Netcongestie

Het is druk op het stroomnet! Met meer dan 600 windturbines en 55.000 zonnepanelen levert Flevoland een aanzienlijke hoeveelheid stroom terug. Hoewel er hard gewerkt wordt aan verzwaring en uitbreiding van het elektriciteitsnet, zit het net op veel plekken in Flevoland voorlopig vol. Dit noemen we ook wel netcongestie.

 

Wat kan er wél?

Toch betekent netcongestie niet dat er niets meer mogelijk is. Wellicht kan er nog energie bespaard worden door ledverlichting, isoleren of energiezuinige apparatuur? Of misschien kun je meer van de door jou opgewekte energie verbruiken als de zonnepanelen op het oosten en/of westen zijn gericht, omdat de opwek meer uitspreidt over de dag? Ook als het antwoord op deze vragen “nee” is, zijn er nog mogelijkheden.

 

De provincie Flevoland helpt!

Netcongestie raakt veel ondernemers en de provincie Flevoland biedt hulp. Dit betekent dat de EEF-adviseurs vanaf heden niet alleen 8 uur kosteloos advies kunnen bieden bij verduurzamingsvragen, maar ook bij netcongestieproblemen. We brengen in kaart hoeveel energie wanneer verbruikt of opgewekt wordt en wat de toekomstplannen zijn. Op deze manier kijken we wat er juist nog wél kan! Bovendien brengen we je (in samenwerking met de provincie en ontwikkelmaatschappij Horizon) graag in contact met andere ondernemers, omdat netcongestieproblemen vaak juist collectief opgelost kunnen worden.

 

Meer weten of hulp nodig?

Ben je nieuwsgierig geworden? Raadpleeg dan ons nieuwe kennisproduct over netcongestie of luister op 13 april naar het FEA Kenniscafé over netcongestie via de livestream op www.fea.nl. Hier gaan de provincie, VNO-NCW Midden en EEF met elkaar in gesprek.

 

Heb je hulp nodig? Vul dan ons webformulier in. EEF helpt je graag verder in de vorm van advies, een energiescan, projectontwikkeling of financiering.

No Internet Connection