Leden stellen zich voor

In deze rubriek bieden we onze leden de gelegenheid om zichzelf en hun bedrijf aan collega VBA leden voor te stellen. Onze nieuwe leden ontvangen hiervoor een oproep bij het begin van hun lidmaatschap, maar we willen ook graag onze bestaande leden deze mogelijkheid bieden. Twee van onze VBA leden, Wendie Hagendoorn en Sandra Schulze, interviewen derhalve bestaande leden en hun bijdragen vinden jullie ook terug in deze rubriek.

Almeerse kantoren doen het licht uit

Gemeente Almere start de campagne ‘Almere doet het licht uit’ en roept daarmee kantoren in Almere op om de onnodige lichten uit te doen tussen 22.00 en 6.00 uur.

In de video is te zien hoe Almere eruit zou zien als alle lichten uit zijn. De Almeerse bedrijven WTC, Rabobank, Enreach en Yanmar hebben al aangegeven mee te doen met dit initiatief. Almere sluit
aan bij initiatiefnemer Greenbusinessclub Zuidas die vorig jaar hiermee zijn gestart. Inmiddels hebben meerdere gemeentes zich hierbij aangesloten.

De onnodig brandende lichten hebben een negatief effect op de natuur. Bovendien is het voor een bedrijf zelf ook gunstiger om het licht uit te doen, want dat scheelt energiekosten. Uit een schatting van TNO blijkt dat er landelijk jaarlijks 1 miljard kilowattuur aan elektriciteit bespaard kan worden als de lichten van kantoren en andere grote panden 's nachts uit gaan. Dat is evenveel als het jaarlijkse verbruik van 350.000 huishoudens. De gemeente laat voor drie verschillende bedrijven energieadviesrapporten maken die ook andere bedrijven kunnen gebruiken om tips uit te halen om energie te besparen.

Meer dan alleen op de knop drukken
Bedrijven waarbij het licht ’s nachts brandt zijn zich hier niet altijd bewust van of doen het omdat het veiliger voelt, zodat je vanaf de buitenkant kan zien wat er in het pand gebeurt. Het licht uit doen in een kantoorpand is meer dan alleen op de knop drukken. Aspecten zoals veiligheid, software uitdagingen en systeem instellingen spelen daarbij een rol. Ook zijn sommige organisaties afhankelijk van andere organisaties. Denk hierbij aan medehuurders, beheerders en pandeigenaren.

Hoe zit het met het licht op het stadhuis?
De verlichting in het stadhuis werkt grotendeels op sensoren. ’s Avonds gaat ook in het stadhuis de verlichting uit, met uitzondering van twee verdiepingen met werkplekken die 24/7 beschikbaar zijn voor raadsleden en het college.

Meedoen
Almeerse bedrijven die mee willen doen met het initiatief, kunnen zich inschrijven op almere.nl/doethetlichtuit. Overal geldt: Het licht kan uit als er niemand is. Dat bespaart energie en kosten.

Copyright © - Vereniging Bedrijfskring Almere
No Internet Connection