Leden stellen zich voor

In deze rubriek bieden we onze leden de gelegenheid om zichzelf en hun bedrijf aan collega VBA leden voor te stellen. Onze nieuwe leden ontvangen hiervoor een oproep bij het begin van hun lidmaatschap, maar we willen ook graag onze bestaande leden deze mogelijkheid bieden. Twee van onze VBA leden, Wendie Hagendoorn en Sandra Schulze, interviewen derhalve bestaande leden en hun bijdragen vinden jullie ook terug in deze rubriek.

HG Doet wat het belooft

 HG is een begrip binnen de specialistische schoonmaakmiddelen. Wij bieden een ruime keuze die bestaat uit specifieke en kwalitatief hoogwaardige probleemoplossers voor reiniging, onderhoud en herstel.

We ontwikkelen producten vanuit de gedachte dat specifieke problemen om specifieke oplossingen vragen. Vanaf het recept tot de productie ontwikkelt HG de meeste producten zelf. Deze aanpak levert de meest effectieve producten op. Met dit ruime assortiment lossen we onze belofte in; voor elk schoonmaak- of onderhoudsprobleem in of rondom het huis heeft HG een product dat werkt.

Vandaar ook onze slogan: HG doet wat het belooft! We durven gerust te zeggen dat onze producten een ongeëvenaarde kwaliteit hebben.

Historie van HG

HG is ontstaan in Zweden. De naam komt van de Zweedse ondernemer Hågan Gip, die in de jaren 60 hoogstaande reinigingsmiddelen voor zwembaden liet ontwikkelen.

In de jaren 70 kwam het bedrijf in Nederlandse handen en begon het zich ook meer op consumenten te richten.

Het assortiment werd al snel verder uitgebreid en er werd steeds meer naar het buitenland geëxporteerd.

HG in Almere
Zowel het hoofdkantoor als de fabriek vestigde zich 1 januari 1997 in Almere aan de Damsluisweg. De ontwikkeling en productie wordt grotendeels nog steeds in Almere gedaan, waarvanalle producten inmiddels hun wegvinden naar supermarkten, drogisterijen en bouwmarkten in 45 landen. In 2020 opende HG een nieuw hoofdkantoor in NewDay vlakbij Almere Centraal.

Inmiddels werken er nationaal en internationaal zo’n 200 mensen bij HG International.

Copyright © - Vereniging Bedrijfskring Almere
No Internet Connection