Jeugdfonds Sport & Cultuur

jeugdfonds_sport_en_cultuur Vereniging Bedrijfskring Almere - Jeugdfonds Sport & Cultuur
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch lid kunnen worden van een sportclub of aan dans, muziek, beeldende kunst, theater of iets anders creatiefs kunnen doen. Voor die kinderen betalen we de contributie / het lesgeld en in bepaalde gevallen de benodigde attributen. Meedoen = meer kansen! 

Waarom zijn wij nodig?
Nederland is één van de rijkste landen ter wereld. Toch groeien ruim 378.000 kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum. Dat is maar liefst 1 op de 9 kinderen, gemiddeld 3 kinderen per klas! (bron: ‘Advies opgroeien zonder armoede’, SER). Kinderen die niet mee kunnen doen, krijgen niet de kansen die voor leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Iets doen aan sport of cultuur helpt een kind zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere geeft alle kinderen de kans mee te doen. In 2018 waren dit ruim 2450 kinderen.

Maatschappelijke betrokkenheid
Vanuit de missie van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere is het belangrijk om een verbinding te hebben met de stad, de inwoners en de ondernemers. Zodat we samen meer kinderen kunnen helpen. Hierdoor hoeft niemand langs de zijlijn te staan. Wil je ons als bedrijf hierbij helpen? Kijk dan op onze website! Wist je dat wij een ANBI status hebben waardoor een gift fiscaal aftrekbaar kan zijn?

Bezoekadres: (op afspraak)

Transistorstraat 71M
1322 CK Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93