Leden stellen zich voor

In deze rubriek bieden we onze leden de gelegenheid om zichzelf en hun bedrijf aan collega VBA leden voor te stellen. Onze nieuwe leden ontvangen hiervoor een oproep bij het begin van hun lidmaatschap, maar we willen ook graag onze bestaande leden deze mogelijkheid bieden. Twee van onze VBA leden, Wendie Hagendoorn en Sandra Schulze, interviewen derhalve bestaande leden en hun bijdragen vinden jullie ook terug in deze rubriek.

DDAMA

Drs. Christine van Stralen is een superondernemende kunsthistorica en heeft sinds 1987 een ‘Bureau voor Kunstprojekten’, waarmee ze kunst organiseert voor bedrijven en instellingen.

Dat kan kunstuitleen zijn, maar ook verkoop van een beeld van Fernand Léger aan Joop van den Ende van ruim 1 miljoen, nu bij zijn theater in Hamburg te zien. Op het dak van het Slotervaart ziekenhuis staat een beeld van ons Bureau. In Groningen organiseerden we en muurschildering van 2.500 m2 in een psychiatrisch ziekenhuis, een fotokunstproject voor NedCar in Born, 25 jaar auto industrie Limburg. Maar ook sculptuurexposities in de Kemphaan en schilderijen exposities in het Flevoziekenhuis. (zie site Bureau voor Kunstprojekten)
In het WTC Almere mochten we de 5e verdieping gebruiken voor kunstprojecten, in de hoop, dat dat huurders zou aantrekken. Zo kwam ze op het idee een museum voor digital art te beginnen, het Dutch Digital Art Museum Almere (DDAMA). Dit omdat Almere geen kunstmuseum had en digital art goed aansluit bij de vele ‘born digitals’ hier, het eerste digital art Museum in Nederland. We hebben grote idealen en ideeën. Give it a try. Door eigen initiatief deed zij in het verleden prachtige kunstprojecten. En nog.

Maar een museum beginnen, zeker in Almere, gaat niet zomaar. Het is al jaren lang duwen en trekken bij instanties, die blijkbaar niet zo snel haar visie delen, dat zo’n museum het imago van Almere zal veranderen van het culturele afvoerputje van Nederland naar een ‘smart culture city’. Voor toerisme en smart business ontwikkeling van groot belang.

Sinds september heeft DDAMA een unieke plek, dankzij Breevast, op de Hospitaaldreef 29, onder de Kinderkliniek. DDAMA wil de bezoeker vanuit de insteek van kunstenaars, informeren over ICT-ontwikkelingen, die ons confronteren. Bij voorbeeld het project: ‘Blockchain en Digital Art’. Een bezoek aan DDAMA, dat nog steeds met eigen middelen gefinancierd wordt, is een eyeopener voor de bezoeker. Velen wisten niet, dat digital art bestond. Er zijn veel unieke video’s te zien. Mogelijke partners dienen zich aan. Zorg, dat u er ook bij bent, want het gaat nu gebeuren in Almere: digital art is hot. Wie kan helpen dit unieke museum op welk manier dan ook, van de grond te krijgen in Almere is hartelijk welkom. We zijn open op vrijdag en zaterdag middag van 14.00 – 17.00 uur.
We zien uit naar een VBA-digital art borrel in DDAMA.

Voor meer informatie zie ook www.DDAMA.eu

Copyright © - Vereniging Bedrijfskring Almere
No Internet Connection