Leden stellen zich voor

In deze rubriek bieden we onze leden de gelegenheid om zichzelf en hun bedrijf aan collega VBA leden voor te stellen. Onze nieuwe leden ontvangen hiervoor een oproep bij het begin van hun lidmaatschap, maar we willen ook graag onze bestaande leden deze mogelijkheid bieden. Twee van onze VBA leden, Wendie Hagendoorn en Sandra Schulze, interviewen derhalve bestaande leden en hun bijdragen vinden jullie ook terug in deze rubriek.

Parkhuys Almere, gewone mensen met een bijzondere missie

Een ernstige ziekte als kanker verandert veel in je leven. Je lichaam voelt anders, je hebt minder energie of voelt je gewoon ziek. Je vertrouwen in het leven wordt op de proef gesteld en allerlei emoties dringen zich in hoog tempo op. Sommigen moeten zich zelfs voorbereiden op afscheid. En naast de grote impact op jou, trekt kanker ook een zware wissel op partner, familieleden en andere naasten.

Wat is het fijn dat je als betrokkene bij kanker ergens terecht kan voor begeleiding en informatie. Een plek waar je kan rekenen op persoonlijke aandacht en mensen kunt ontmoeten die dealen met dezelfde vragen en problematiek. Voel je welkom bij Parkhuys Almere, waar alle betrokkenen bij kanker steun kunnen vinden. Het Parkhuys is een ontmoetingsplaats, een steunpunt, een rustpunt met kennis, informatie en persoonlijke betrokkenheid. Bedoeld voor mensen die door kanker hun kracht of zelfvertrouwen zijn kwijtgeraakt en voor hun naasten.

Parkhuys Almere is voor patiënten en alle betrokkenen een grote steun. Ruim 50 vrijwilligers staan in het inloophuis klaar met persoonlijke aandacht, een luisterend oor, een steuntje in de rug en het beantwoorden van vragen waar mensen mee zitten. Deze vrijwilligers zijn gewone mensen met een bijzondere missie: ze zetten zich in om anderen door een moeilijke periode heen te helpen.

In het Parkhuys kan je zo naar binnen lopen, op een moment dat jou uitkomt. Daarnaast zijn er tal van passende activiteiten zoals lotgenotencontact, informatieavonden, rouwverwerking, meditatie en creatieve activiteiten. Anneke Zwaan is manager van het Parkhuys sinds 2017. Zij vertelt: ‘Wij zijn geheel afhankelijk van giften en donaties. Ik ben diep onder de indruk van de warme betrokkenheid en de inzet van alle vrijwilligers. Onze gasten ervaren dit als een warme deken.’

Ga voor meer informatie naar www.parkhuysalmere.nl
Copyright © - Vereniging Bedrijfskring Almere
No Internet Connection