Leden stellen zich voor

In deze rubriek bieden we onze leden de gelegenheid om zichzelf en hun bedrijf aan collega VBA leden voor te stellen. Onze nieuwe leden ontvangen hiervoor een oproep bij het begin van hun lidmaatschap, maar we willen ook graag onze bestaande leden deze mogelijkheid bieden. Twee van onze VBA leden, Wendie Hagendoorn en Sandra Schulze, interviewen derhalve bestaande leden en hun bijdragen vinden jullie ook terug in deze rubriek.

Beleef je beroep

Laat jongeren beroepen beleven.
Stichting Beleef je Beroep organiseert in en om Flevoland tal van activiteiten rond beroepenpromotie voor jongeren. Om twee redenen verdient dit aandacht.

Zo wordt er van jongeren gevraagd al op jonge leeftijd bewuste keuzes te maken op het gebied van hun loopbaan. Daarnaast zijn er sectoren waar grote personeelstekorten zijn ontstaan of dreigen te ontstaan. Voor deze sectoren dragen de evenementen bij aan een positieve beeldvorming van de beroepen en laat het jongeren zien waar kansen op de arbeidsmarkt liggen. Al onze activiteiten zijn gebaseerd op de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven. We zijn dan ook altijd op zoek naar bedrijven die zich willen inzetten om, samen met ons, hun branche te promoten en de loopbaanmogelijkheden in beeld te brengen. Voorbeelden van activiteiten zijn: De Techniek 3-daagse, First LEGO League, Monteursverkiezing, Meesterschap in Techniek, Bedrijfsbezoeken en gastlessen.

Klik hier voor meer informatie. 

Copyright © - Vereniging Bedrijfskring Almere
No Internet Connection