Art Loca staat voor Art, Love and Care

foto_art_loca Vereniging Bedrijfskring Almere - Art Loca staat voor Art, Love and Care

Werken en ondernemen vanuit het hart, dat is wat Mieke van Dijk als kunstenares én als ondernemer altijd nastreeft. Het heeft geleid tot mooie dingen, zoals de oprichting van Art Loca in 2010. Deze Almeerse stichting biedt dagbesteding op het gebied van theater, zang, muziek en beeldende kunst.

"Art Loca staat voor Art, Love and Care. Mensen met een verstandelijke beperking kunnen bij ons in een veilige omgeving hun talenten ontdekken en ontwikkelen. In Culturele Broedplaats De Blauwe Reiger bieden wij ze een inspirerende plek waar persoonlijke en artistieke ontwikkeling voorop staat. Maar daarnaast willen we ook dat deze doelgroep integreert in de maatschappij, want zij hebben echt wel wat te bieden! Mensen met een beperking  hebben namelijk een bijzondere kwaliteit: zij doen alles recht vanuit hun hart en zijn in staat meteen een hart-tot-hart connectie met mensen te maken. Daar kan menigeen nog wat van leren.”

Daarom heeft Art Loca  begin 2018 het project Hartwerkers in het leven geroepen. Artiesten met een beperking geven groepsworkshops, waarbij zij de deelnemers door middel van speelse theateroefeningen een reis van hoofd naar hart laten maken. "In deze drukke, veeleisende maatschappij maakt ons hoofd vaak overuren en kunnen we verwijderd raken van ons gevoel. Het liefst zouden we toch allemaal gewoon ons hart volgen? Maar ik weet uit ervaring hoe lastig dat kan zijn. Als programmamanager van Art Loca werk ik het liefst volledig vanuit mijn hart en mijn passie, zonder daarbij ook maar enige compromissen te hoeven sluiten. Dat is echter bijna onverenigbaar met alle regelgeving binnen de zorg, wat behoorlijk frustrerend kan zijn. Maar het werken met deze bijzondere doelgroep, mensen met een beperking, geeft ontzettend veel energie. Ze zijn zo puur en zo oprecht, daar word je gewoon ontzettend blij van. Daarom willen we ook het liefst iedereen kennis laten maken met onze Hartwerkers, om dit zelf te kunnen ervaren.”

Kijk voor meer informatie op www.artloca.nl en www.hartwerkers.com. Of neem persoonlijk contact op met Mieke van Dijk.

Mieke van Dijk
Stichting Art Loca
De Steiger 77 1351 AE Almere
tel: 036 525 28 43 / mob: 06 41364191

www.artloca.nl

Bezoekadres: (op afspraak)

Transistorstraat 71M
1322 CK Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93