Leden stellen zich voor

In deze rubriek bieden we onze leden de gelegenheid om zichzelf en hun bedrijf aan collega VBA leden voor te stellen. Onze nieuwe leden ontvangen hiervoor een oproep bij het begin van hun lidmaatschap, maar we willen ook graag onze bestaande leden deze mogelijkheid bieden. Twee van onze VBA leden, Wendie Hagendoorn en Sandra Schulze, interviewen derhalve bestaande leden en hun bijdragen vinden jullie ook terug in deze rubriek.

NorthC Datacenter Almere

NorthC – Altijd dichtbij
Met tien datacenters is NorthC het grootste regionale datacenterbedrijf van Nederland, dat zowel grote organisaties en overheidsinstellingen, als cloud- en IT-dienstverleners en kleinere ondernemingen bedient en ontzorgt. Het bedrijf – ontstaan uit de fusie van NLDC (voorheen KPN datacenters) en The Datacenter Group – onderscheidt zich onder andere door een sterke lokale aanwezigheid in de verschillende regio’s, kwalitatief hoogwaardige diensten, maatwerk op het gebied van connectiviteit en hybride cloudoplossingen. Dankzij nauwe samenwerking met regionale IT-partners kan NorthC klanten deskundig adviseren rond hun digitale transformatie en daarvoor de beste totaaloplossingen bieden. Daarbij dienen de datacenters dankzij een grote keuze aan carrierverbindingen en clouddiensten als connectiviteitshubs waar klanten over alles beschikken dat zij nodig hebben voor hun essentiële ICT-infrastructuur.

NorthC Almere NorthC Almere, streeft naar partnerships met lokale bedrijven, organisaties en overheidsinstellingen, om te komen tot een aanpak die positieve resultaten oplevert voor alle betrokken partijen. Dankzij het regionale karakter van NorthC kunnen klanten rekenen op persoonlijke contacten, korte communicatielijnen en kennis van de lokale marktomstandigheden en behoeften. Voor de regio Almere, met onder andere de sectoren ICT-tech, logistiek en groothandel als belangrijke economische drivers, is het NorthC aan de Rondebeltweg bij uitstek geschikt als partner voor colocatie- en infrastructuurdiensten.

Virtueel datacenter
De datacenters van NorthC worden onderling met elkaar verbonden via een snelle verbinding met een zeer hoge capaciteit: de Region Connect Ring. Daarmee ontstaat als het ware een groot virtueel datacenter dat niet alleen klanten uit Almere maar uit heel Nederland toegang biedt tot de diensten en faciliteiten van alle vestigingen.

Duurzaam ondernemen
Een belangrijk speerpunt voor NorthC is duurzaamheid. De datacenters draaien op 100% groene stroom en het bedrijf is pionier op het gebied van energie-efficiency. In nauwe samenwerking met lokale gemeenten heeft NorthC diverse succesvolle projecten opgezet rond het hergebruik van restwarmte.

Gezamenlijk hebben de tien vestigingen een totaaloppervlakte van bijna 80.000 m2 en een elektrisch vermogen van 65 megawatt. Meer informatie is te vinden op www.northcdatacenters.com

NorthC Almere
Rondebeltweg 62
1329 BG in Almere
telefoon: 088 623 3000
e-mailadres: 

Bezoekadres: (op afspraak)

Transistorstraat 71M
1322 CK Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93

Copyright © - Vereniging Bedrijfskring Almere
No Internet Connection