Leden stellen zich voor

In deze rubriek bieden we onze leden de gelegenheid om zichzelf en hun bedrijf aan collega VBA leden voor te stellen. Onze nieuwe leden ontvangen hiervoor een oproep bij het begin van hun lidmaatschap, maar we willen ook graag onze bestaande leden deze mogelijkheid bieden. Twee van onze VBA leden, Wendie Hagendoorn en Sandra Schulze, interviewen derhalve bestaande leden en hun bijdragen vinden jullie ook terug in deze rubriek.

P4S, volledig duurzaam en circulair

P4S is een jong bedrijf dat van houtreststromen, afkomstig van de gemeente Almere en Cirwinn, hoogwaardige energiepellets maakt, die prima kunnen dienen als vervanger van aardgas. ‘Local for local’, volledig duurzaam én circulair!

Up-cycling
P4S neemt deel aan het Grondstoffen Collectief Almere en dankt haar start mede aan de competitie Upcycle City in 2017. Het bedrijf gaat van kap-, snoei- en afvalhout (restbiomassa) energiepellets maken. Dit doet zij met behulp van torrefactie, een techniek die vergelijkbaar is met het branden van koffiebonen. Met dit proces is restbiomassa uitstekend te verwerken tot zwarte energiepellets. Deze zijn veel hoogwaardiger dan houtsnippers of witte pellets. Daarmee bedoelen we: meer energie per ton, minder uitstoot, minder vocht en daarmee ook minder transport bewegingen. Het product is uitstekend geschikt voor bedrijven en instellingen die van het gas af willen.

Van gasketel naar pelletketel
Een bestaande gasketel kan heel eenvoudig worden vervangen door een pelletketel. Het enige wat verandert, is dat de gasketel wordt vervangen door een pelletketel en dat daarnaast opslag nodig is voor de pellets. De pelletketel is volledig automatisch en zorgt zelf voor toevoer van de pellets uit de voorraadruimte. Een op afstand bedienbare thermostaat zorgt voor de juiste temperatuur, het starten en uitschakelen van de pelletketel.

Duurzaam in alle facetten
P4S maakt gebruik van een bewezen techniek. Het eindproduct, de zwarte energiepellets zijn vrij van geur en zijn makkelijk op te slaan. Er is geen vergunning nodig voor een pelletketel en de as die vrijkomt wordt teruggenomen en hergebruikt. Energiepellets zijn bovendien goedkoper dan aardgas. U betaalt geen energiebelasting, geen netwerkkosten en bovendien is het gebruik van energiepellets subsidiabel.

Contact
Wilt u uw bedrijf verduurzamen? Wilt u van het gas af? Kom dan eens praten! Laura Mafait vertelt u graag meer.

P4S – Power 4 Sustainability
Laura Mafait
Pontonweg 10
1332 CA ALMERE
06-18795718

Foto P4S pellets

Bezoekadres: (op afspraak)

Transistorstraat 71M
1322 CK Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93

Copyright © - Vereniging Bedrijfskring Almere
No Internet Connection