Leden stellen zich voor

In deze rubriek bieden we onze leden de gelegenheid om zichzelf en hun bedrijf aan collega VBA leden voor te stellen. Onze nieuwe leden ontvangen hiervoor een oproep bij het begin van hun lidmaatschap, maar we willen ook graag onze bestaande leden deze mogelijkheid bieden. Twee van onze VBA leden, Wendie Hagendoorn en Sandra Schulze, interviewen derhalve bestaande leden en hun bijdragen vinden jullie ook terug in deze rubriek.

DE DUINBROUWERIJ

DUIN
Duin is een brouwerij die zijn start kent in het gebied ‘duin’ in Almere Poort. Na jaren in Amsterdam te hebben gewoond en vooral te hebben genoten van bier van anderen, hadden we in ons huis in Almere opeens voldoende ruimte om zelf bier te gaan brouwen. Vanaf het moment dat we begonnen, waren we verslaafd aan brouwen, recepten ontwikkelen en zaten we tot ’s avonds laat met onze neus in boeken om alle formules en werking van enzymen en gist te doorgronden.


DUINBIER
Onze eerste bieren zijn blonde en toegankelijke bieren, met elk een eigen twist. Zo heeft de tripel verse sinaasappelschil, de American Pale Ale vlierbloesem en aan de Saison hebben we citroenmelisse toegevoegd.
In de loop der tijd zullen we ons assortiment gaan verrijken met seizoenbieren en bieren die passen bij de trends van nu. Het ontwikkelen van nieuwe smaken en vinden van de juiste balans om tot een kwalitatief mooi bier te komen is 1 meest leuke onderdelen die horen bij het maken van bier.

DE START
In 2019 hebben we ons bier op de markt gebracht. Een enorm spannende stap, maar het was een vliegende start. We laten ons bier brouwen bij een loonbrouwer en zijn begonnen met 500 liter per batch. Dit bleek al snel te weinig. Nu maken we gebruik van de overcapaciteit van een brouwerij in Amstelveen, waar we per batch 1000 liter produceren.

EIGEN BROUWERIJ
Voor de komende tijd hebben we twee grote doelen die we willen bereiken.
Allereerst willen we om onze bekendheid en afzetmarkt in Almere vergroten. Nu we groter zijn gaan brouwen en de voorraad van ons bier goed op orde hebben, lukt het ons om hier ook echt mee aan de slag te gaan.
Tevens willen we in de toekomst een eigen brouwerij met een klein proeflokaal starten in Almere. Het liefst in Duin, omdat hier de oorsprong van ons bier ligt.
Bij onze brouwerij vinden wij het belangrijk dat iets neerzetten waarbij we zo duurzaam mogelijk kunnen werken en zo veel mogelijk met lokale partijen samenwerken.

DUINBROUWERIJ LOGO

 

 

Duin Brouwerij
Buitenduinstraat 8
1361 BE  Almere

Telefoon: 06-28792775

 

 

 

Copyright © - Vereniging Bedrijfskring Almere
No Internet Connection