Het Buytenwold

Wat hebben Buz Aldrin, Albert Einstein en ieder kind met elkaar gemeen?
Ze zijn allemaal nieuwsgierig. Nieuwsgierigheid is een groot goed. Het zorgt ervoor dat we dromen, durven, fantaseren en exploreren. Het maakt dat we leren en vooruit komen.
Voor nieuwsgierige kinderen uit Almere én hun opvoeders gaan wij in Oosterwold, in het grootste voedselbos van Europa, een bijzondere plek realiseren.

Het Buytenwold wordt een avontuurlijk speelpark (7ha) waar kinderen vrij kunnen spelen, onderzoeken en pionieren. Er zijn geen hapklare brokken, maar speelaanleidingen die uitnodigen tot zelf doen. Kinderen zullen in de speelnederzettingen ontdekken dat Almere een geschiedenis heeft die terug gaat tot de prehistorie. Ze kunnen er feestjes geven, zelf kunst maken, hun eigen eten koken, aan theater en nog veel meer doen.

In het Buytenwold ontwikkelen we een pand waar ouders (terwijl hun kinderen spelen) terecht kunnen voor een kop koffie of een lunch. Vanzelfsprekend bereid met producten uit het voedselbos. Er zijn lokale duurzame producten te koop. En kinderen kunnen ze zelf maken in de Makerspace. Ook degenen die een bijzondere plek voor een feest of vergadering zoeken, zitten hele jaar rond, goed in het Buytenwold.
Kinderen die opgroeien tot gelukkige, creatieve volwassenen zullen samen een betere stad en wereld realiseren. Daarom willen wij kinderen helpen om, gedreven door nieuwsgierigheid, spelenderwijs hun talenten te ontdekken, zich te ontplooien en ondernemend in het leven te staan.

Wilt u ook helpen? Dat kan op allerlei manieren. Bijvoorbeeld door donateur of sociaal aandeelhouder te worden. Of ambassadeur. Ook zoeken we vrijwilligers die straks mee aanplanten, speelaanleidingen maken of activiteiten begeleiden. Graag vertel ik u meer over ons mooie project.

Sonja Havermans

www.hetbuytenwold.nl

Bezoekadres: (op afspraak)

Transistorstraat 71M
1322 CK Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93