Skip to main content

Lang zullen ze leden

Deze rubriek is gebaseerd op het jarenlange VBA lidmaatschap dat veel bedrijven hebben. At random, geen volgorde, maar gewoon heel lang lid van de VBA. Er staan twee vragen centraal: de globale ontwikkeling van het bedrijf gedurende de afgelopen decennia en de verandering van de VBA in de afgelopen tientallen jaren, vanuit de visie van het VBA lid dat in deze rubriek het podium krijgt.

Oude koeien: Norman Sedney en Raymond Pappot

Raymond Pappot van VMP & Partners en Norman Sedney van Sedney Grafisch Buro blikken in de eerste editie van ‘Oude koeien’ 25 jaar!! terug in de tijd.


Algemene intro

Oude en nieuwe koeien gaat over leuke en interessante situaties of verhalen die VBA leden de afgelopen jaren hebben meegemaakt. Sommige leden kennen elkaar al jaren en hebben nog steeds contact en/of doen zaken met elkaar. En dat is waar de VBA het uiteindelijk om doet; ondernemers duurzaam verbinden!

Norman

In 1995 ben ik verhuisd naar Almere en werkte bij drukkerij Casparie als junior vertegenwoordiger. De VBA was de enige businessclub in Almere én de grootste van Nederland en daar moest je natuurlijk bij zijn! Daar ging ik dan, naar Grand café Le Baron op de Grote Markt, voldoende visitekaartjes mee. Ik werd enthousiast ontvangen door Martha Snijders die mij meteen koppelde aan een andere nieuweling; Raymond

Raymond

In 1997 zijn mijn collega Jaap van Mill en ik gestart met ons incassobureau VMP & Partners BV en mocht ik het veld in. Voor de opening van ons kantoor (op 1 april 1997, dus da’s dit jaar 25 jaar geleden) was ik op zoek naar wat informatie en liep ik het stadhuis binnen. Daar was net een evenement gaande, een kleinschalig zaken festival. Net als Norman liep ik daar Martha Snijders tegen het lijf en die gaf mij een rondleiding langs een aantal bedrijven. Dát was dus de vereniging waarbij je aangesloten moest zijn. Direct de daad bij het woord gevoegd en met ons lidmaatschap uit april 1997 waren we direct verbonden met een van de grootste businessclubs van Nederland. En dan is het op de dinsdag naar het VBA Zakenuurtje (en dat mag je vooral geen borreluurtje noemen) in Le Baron en daar trof ik Norman Sedney aan. Je hebt mensen die je een eerste keer ziet en direct indruk maken, Norman is er zo een persoon.

Norman

De “borreluurtjes” duurde vaak tot in de late uurtjes ;-) Er werd eigenlijk nooit echt zaken gedaan, maar het was altijd gezellig met vaak een vaste ploeg. Je leert veel mensen kennen, en mensen leren jou ook natuurlijk kennen. Die relaties zijn erg waardevol gebleken.

Raymond

Die zakenuurtjes of borreluurtjes waren wel een mooie gelegenheid om mensen te leren kennen. En net wat Norman zegt. Je liep soms met een pak visitekaartjes naar binnen en met hetzelfde pak weer naar buiten. Maar mensen hebben je gezien, je hebt ze gesproken én nemen dan contact met je op.

Die persoonlijke benadering hee􀅌 mij veel geleerd, ook nadien met het zakendoen en netwerken in het buitenland. Ik zal nooit vergeten dat ik voor het eerst werd gevraagd of ik na het zakenuurtje mee bleef eten, boven, in Le Baron. Een vaste club zag je altijd naar boven lopen en dit keer zei Henk van Hulst destijds van het schoonmaakbedrijf Hodal; “Dit is Raymond, hij deugt dus hij eet vanavond mee”. Een mooiere introductie heb ik toch echt nergens gehad hoor.

Norman

Elkaar aanvoelen...

Stefan Damman en ik vulde elkaar perfect aan toen een ondernemer een beetje racistische opmerkingen maakte. De ondernemer viel de vriendin van Stefan lastig en ik sprong voor haar in de bres. Dat vond de ondernemer niet zo leuk. Met heel veel humor hebben Stefan en ik de ondernemer duidelijk gemaakt dat zijn gedrag niet gewenst was (LOL). We zijn hem nog een keer tegengekomen en hebben hem daarna nooit meer gezien!

Raymond

 Mij staan ook de evenementen bij. Ik heb nog een foto van alle leden welke meededen aan een VBA Golfdag op Almere Hout. Op die foto is duidelijk aanwezig Eduard Stibbe. Ook een persoon om nooit te vergeten. En Bart Buis die op de VBA Golfdag eigenlijk helemaal geen tijd had om mee te doen maar dan toch een ‘hole in one’ sloeg. Maar ook nu kom je jonge en enthousiaste mensen tegen op de bijeenkomsten. Soms direct met een visitekaartje. Dat slijt vanzelf denk ik dan maar. Maar het  echt mooie aan de VBA is wel de toegankelijkheid voor een ieder. Kort over zaken spreken en dan vooral het menselijke weer opzoeken. Waar kom je vandaan, wat beweegt je binnen Almere en hoe zie je jouw toekomst in Almere. Wij doen enorm goede zaken met de leden van de VBA maar er valt met de leden ook enorm veel te lachen waar het kan en elkaar eens aan te horen waar het moet.

Wie is de volgende?

Heb jij ook een leuk of interessant verhaal dat je wilt delen? Neem dan contact op met Jolanda

Seton: directeur@vba-almere.nl

 

Fotografie: BNTNG Photography
http://www.bntngphotography.eu/

No Internet Connection