Skip to main content

Lang zullen ze leden

Deze rubriek is gebaseerd op het jarenlange VBA lidmaatschap dat veel bedrijven hebben. At random, geen volgorde, maar gewoon heel lang lid van de VBA. Er staan twee vragen centraal: de globale ontwikkeling van het bedrijf gedurende de afgelopen decennia en de verandering van de VBA in de afgelopen tientallen jaren, vanuit de visie van het VBA lid dat in deze rubriek het podium krijgt.

Lang zullen ze leden: VMP & Partners

Raymond Pappot van Incasso- en adviesbureau VMP & Partners

In april 1997 is Incasso- en adviesbureau VMP & Partners B.V. gestart in Almere door Jaap Van Mill (VM) en Raymond Pappot (P). In de eerste week van de start moest er wat bureaumateriaal uit Almere Stad opgehaald worden en liep ik - Raymond Pappot - door het Stadhuis.

Daar viel ik met mijn neus midden in een zakenbeurs. Visitekaartjes had ik nog niet eens. Ik werd aangesproken door Martha - destijds stuwende kracht achter de VBA - en het heeft haar weinig moeite gekost om ons te overtuigen van het lidmaatschap van een van de grootste lokale businessclubs. Met een vinger in de lokale politiek, maar ook met een blik buiten Almere en zelfs buiten de provincie.

Lokale en Internationale uitstraling
Het zakenuurtje werd maandelijks gehouden in Le Baron. Aansluitend met een kleine groep eten in een bovenzaal en zo werd je het VBA netwerk in gezogen. Geweldige tijden met sportevenementen, nieuwjaarrecepties, het Miljoenennota ontbijt en de ALV’s met uitstekende gasten en bijzondere sprekers. Rond 1997 kwam ook Phones4U naar Almere, later Libertel en nu Vodafone. Onze eerste grote internationale opdrachtgever. Ondertussen groeide ook het aantal lokale ondernemers met onbetaalde vorderingen op lokale/Nederlandse maar ook internationale debiteuren.

Almere, Centrum van de Wereld.
We zijn nu bijna 25 jaar jong, zijn een ‘Lean en Mean’- bureau in Almere met opdrachtgevers van over de gehele wereld. We hebben in 2019 een internationaal incasso congres georganiseerd met de nadruk op Almere en Flevoland. Overnachten en vergaderen in Almere, sporten in Almere en dineren in Almere en omdat de hoofdstad dan toch een keer bezocht moest worden, vervoer geregeld door de Almeerse busonderneming. Wij zijn enorm trots dat wij de Preferred Partner in Nederland zijn van EOS; Een incasso onderneming (onderdeel van de Duitse OTTO Group) met meer dan 6000 werknemers met vestigingen wereldwijd. En hoe mooi is het dat wanneer de Duitse collega’s naar Almere komen, zij maar moeilijk weg te krijgen zijn van ‘onze’ restaurants aan het water.

Toekomst in Almere
Dat onze toekomst in Almere ligt, is voor ons wel duidelijk. Er wachten interessante tijden waarbij de focus zal liggen op de bescherming van particuliere debiteuren en dat er nog meer getracht zal worden om schulden te voorkomen juist bij de particuliere debiteuren. Dat sluit aan bij ons credo uit 1997 “niemand wordt voor de grap debiteur”. In de nationale en internationale Business to Business incasso is er een belangrijke rol voor het creditmanagement weggelegd. We ondernemen in Nederland met het buitenland alsof het een afnemer of leverancier uit een ander provincie is. Vaak vergeten we dat het buitenland ook andere regels heeft, dat de markt niet altijd even doorzichtig is en dat voorwaarden welke in Nederland gesteld worden, in het buitenland niet zo maar worden overgenomen. Om die kennis te kunnen overdragen aan lokale (Flevolandse), nationale en internationale ondernemingen geeft veel voldoening. Bovendien menen wij dat er nog veel ruimte is voor internationale ondernemingen binnen Flevoland en zeker in Almere. Almere mag, wat ons betreft, nationaal én internationaal veel meer zichtbaar zijn. Daar waar mogelijk, dragen wij ons steentje - hoe bescheiden ook - graag bij.

FOTO 2 LANG ZULLEN ZE LEDEN VMP PARTNERS

No Internet Connection