Lang zullen ze leden: Reimert Groep

Sinds 1978 is de Reimert Groep lid van de VBA. Beide partijen hebben gebruik gemaakt van de enorme ontwikkeling die Almere heeft doorgemaakt. Bij de VBA was het mogelijk om je ambities te delen en gezamenlijke initiatieven vorm te geven. Voor de Reimert Groep is het VBA lidmaatschap een toegevoegde waarde.
“Pionieren in Almere.”
Dat is wat Reimert Bouw en Infrastructuur al sinds het aannemen van het eerste werk in de polder in 1974 aan het doen is. Het begon met bouw- en woonrijp maken van grond en inmiddels bestaat de portefeuille uit een breed scala aan innovatieve projecten binnen de sectoren van bouw en infrastructuur.
Het DNA van Reimert is in de afgelopen 52 jaar niet veranderd. We zijn nog steeds een familiebedrijf, alleen is de familie wat meer uitgebreid”, zegt directeur Bas Reimert. “Hoewel we al jaren in Almere gevestigd zijn met ons hoofdkantoor, hebben wij inmiddels ook vestigingen in Lelystad, Beilen, Hoevelaken en Paasloo en zijn onze diensten uitgebreid met civiele betonbouw, zandhandel, en een civieltechnisch ingenieursbureau. Bouwkundig begeven wij ons met Ubink succesvol op de business tot business onderhoudsmarkt en samen met Groenleven wordt een zonnepark geëxploiteerd van 40.000 panelen op een uitgewonnen zuigerplas in Drenthe”
Circulaire economie
Allemaal ontwikkelingen van de verschillende bedrijven die vallen onder de Reimert Groep. Maar ook binnen Almere gaan de ontwikkelingen gewoon verder. De Reimert Groep is mede-eigenaar van Cirwinn, waarmee het opereert in de keten van afval naar grondstof, en is tevens partner van het Grondstoffen Collectief Almere. Dit is een open innovatieplatform waar de deelnemers innovatieve oplossingen bedenken voor het creëren van waarde uit Almeerse reststromen. Deze samenwerking is geënt op de circulaire economie: het streven naar een zo groot mogelijk waarde behoud van grondstoffen. Dat kan door hergebruik, maar ook door de grondstoffen te verwerken in een receptuur voor geheel nieuwe producten.
Lokale samenwerking
“Een mooi voorbeeld van een nieuw product is de realisatie van 2 circulaire bruggen voor de Floriade, door Reimert Bouw en Infrastructuur. Deze bruggen, ‘Rondje Weerwater en de ‘Beverbrug’, worden grotendeels gemaakt van materialen uit Almeerse reststromen”, aldus Reimert. “De bruggen zijn ontworpen door de Almeerse architect René van Zuuk, Cirwinn zorgt voor de gerecyclede grondstoffen en het cementloze beton komt van de lokale duurzame betoncentrale. Allemaal Almeerse partijen die de krachten bundelen. Door deze lokale samenwerking vallen de resultaten terug in de Almeerse economie. Hoe circulair wil je het hebben?”.
Het vergroten van kansen voor lokale marktpartijen draagt bij aan het versterken van de lokale economie. Een duurzame ontwikkeling die inmiddels hoog op de politieke agenda staat. Om te zorgen dat dat zo blijft is er de VBA. Met contacten op de juiste niveaus hebben ze zich ontwikkeld tot een vereniging die staat voor alle Almeerse ondernemers.