Skip to main content

Lang zullen ze leden

Deze rubriek is gebaseerd op het jarenlange VBA lidmaatschap dat veel bedrijven hebben. At random, geen volgorde, maar gewoon heel lang lid van de VBA. Er staan twee vragen centraal: de globale ontwikkeling van het bedrijf gedurende de afgelopen decennia en de verandering van de VBA in de afgelopen tientallen jaren, vanuit de visie van het VBA lid dat in deze rubriek het podium krijgt.

Lang zullen ze leden: Bloemist Kees Tak

Vlak voor de zomer zijn we begonnen met een nieuwe, vaste, rubriek op de website en andere communicatiekanalen van de VBA. De naam van dit item is ‘Lang zullen ze leden’, gebaseerd op het jarenlange VBA lidmaatschap dat dit bedrijf, of deze ZP-er al heeft. At random, geen volgorde, maar gewoon heel lang lid van de VBA. In dit item staan twee vragen centraal: de globale ontwikkeling van het bedrijf gedurende de afgelopen decennia en de verandering van de VBA in de afgelopen tientallen jaren, vanuit de visie van het VBA lid dat in deze rubriek het podium krijgt.

Vanaf 1982 in Almere
De VBA is opgericht op 11 juli 1977 en Bloemist Kees Tak is al lid vanaf de begin jaren tachtig. Door een recente administratieve dwaling heel even niet, maar dat is snel weer rechtgezet. Wij zijn erg blij met Kees en zijn vrouw Ricky. Dank voor het vertrouwen en het lange lidmaatschap: Lang zullen ze leden…
Kees Tak: “ Ik ben mijn bedrijf gestart in 1974, in de Amsterdamse Kinkerstraat. Vervolgens in 1982 verhuisd naar Almere. Mijn eerste winkel had ik op het ‘s Hertogenboschplein en de tweede winkel op de Grote Markt in 1986. In 1989 is de winkel op het ’s Hertogenboschplein gesloten.

Beatrix
Na de verhuizing uit Amsterdam begonnen we met een buurtfunctie, maar al snel werden we bekend met het overige bedrijfsleven dat op een goede bloemist zat te wachten. Vanaf die periode zijn we lid geworden van de VBA, toen nog met voorzitter Boomsma en later Joosen. Martha Schneider was de secretaris en vond dat ik het midden en kleinbedrijf maar moest vertegenwoordigen bij het bezoek van de toenmalige Koningin Beatrix aan de Cinevideo studio. Beatrix vertelde me dat ze veel over me had gehoord. Natuurlijk ook door mijn werkzaamheden aan de versiering van haar kroning.

Internationaal
In de jaren na 1990 werden we internationaal met tentoonstellingen in de groene sector over de gehele wereld. We maakten bloemwerk voor trouwerijen en exporttentoonstellingen in o.a. Arabië, Iran, Equador, Colombia, China, Kenia en hadden een Joint venture in Rusland. In 2016 besloten we de winkel en detailhandel vaarwel te zeggen en ons nog wel bezig te houden met de aankleding van evenementen en corso’s. Vooral in Rusland en België zitten op dit moment onze grootste doelen, maar voor huwelijken en begrafenissen zijn we hier natuurlijk ook nog actief. De Corona heeft de eerste helft van dit jaar roet in het eten gegooid!

VBA Zakenuurtjes
Wat de VBA betreft; vooral onze bezoeken aan de zakenuurtjes waren voor mij interessant. Daar kwamen veel kleine ondernemers en dat leverde mij nieuwe relaties en klanten op. Deze bijeenkomsten waren altijd in de Horeca. Ik ben nog een tijd lid geweest van de Commissie Kunst in Bedrijf samen met Willen Kleute en Hans van Rhenen. We organiseerden elk jaar een bijeenkomst ‘Corrosia ontvangt’; dat was een thema bijeenkomst over kunst en interieur voor het kantoor e.d. en werd afgesloten met een artiest en een diner. Tegenwoordig komen we ook nog op de zakenuurtjes, het verschil met vroeger is dat deze zakenuurtjes bij een VBA-lid worden georganiseerd. Zo maak je op een andere manier kennis met een bedrijf en wordt de relatie nog sneller gerealiseerd. Het is altijd interessant om bij een ander in de keuken te kijken. Ook gaat de VBA mee met de steeds veranderende economie en zaken zoals duurzaamheid en de Floriade”.

Bloemist Kees Tak 2

No Internet Connection