Skip to main content

Lang zullen ze leden

Deze rubriek is gebaseerd op het jarenlange VBA lidmaatschap dat veel bedrijven hebben. At random, geen volgorde, maar gewoon heel lang lid van de VBA. Er staan twee vragen centraal: de globale ontwikkeling van het bedrijf gedurende de afgelopen decennia en de verandering van de VBA in de afgelopen tientallen jaren, vanuit de visie van het VBA lid dat in deze rubriek het podium krijgt.

Lang zullen ze leden: ABN AMRO

Hierbij de introductie van een nieuwe, vaste, rubriek op de website van de VBA; het centrale communicatiekanaal van de Vereniging Bedrijfskring Almere. ‘Lang zullen ze leden’ is de naam van dit item, gebaseerd op het jarenlange VBA lidmaatschap dat dit bedrijf, of deze ZP-er al heeft. At random, geen volgorde, maar gewoon heel lang lid van de VBA. In dit item staan twee vragen centraal: de globale ontwikkeling van het bedrijf gedurende de afgelopen decennia en de verandering van de VBA in de afgelopen tientallen jaren, vanuit de visie van het VBA lid dat in deze rubriek het podium krijgt.

De VBA is opgericht op 11 juli 1977 en ABN AMRO heeft VBA-lidnummer 1. Deze bank is dus al lid vanaf het eerste uur. Dank daarvoor: Lang zullen ze leden…

Aan het woord is Relatiemanager Michael Keckeis, sinds 2008 namens ABN AMRO betrokken bij het reilen en zeilen in Almere.
“Vier jaar geleden had ik mijn bureau nog staan in het kantoor op Bedrijfsterrein Randstad, maar nu staat dat bureau formeel op de Zuidas in Amsterdam. Dat wil uiteraard niet zeggen dat ik helemaal weg ben uit Almere, want alle bestaande contacten in Almere zie en/of spreek ik nog regelmatig. En ik ben inderdaad nog regelmatig bij VBA bijeenkomsten aanwezig. Vanzelfsprekend niet of nauwelijks in de afgelopen drie maanden, maar ik heb erg genoten van het borrelpakket dat eind mei werd rondgebracht naar aanleiding van de Online Ledenvergadering van de VBA. Mooi initiatief!

De cruciale verandering die de ABN AMRO heeft doorgemaakt is die van ‘relatiegerichte’ naar ‘sectorgerichte’ bank. Vroeger was het werkgebied van onze bank in Almere gericht op het marktgebied met klanten in Flevoland en Almere en we hadden ook nog een dependance in Lelystad. Sinds 4 jaar is die focus volledig verschoven naar sectorgericht.

Voor wat betreft de verandering van de VBA in de tijd kan ik slechts oordelen over de laatste 12 jaar, vanaf 2008. Wat mij vooral opvalt, is een positieve verandering. Ik had vroeger de indruk dat de VBA voornamelijk bestond uit allemaal aparte onderdeeltjes; uit los zand zogezegd. De afgelopen jaren is de vereniging veel hechter, veel dynamischer en oogt als een grote familie, die betrokken is bij de ontwikkeling van de stad Almere. Een zeer positieve groep mensen, waarbij men probeert elkaar beter te leren kennen en waar mogelijk te helpen om verder te komen”. 

No Internet Connection