Verplichte energiebesparingsmaatregelen per 1 juli 2019

Per 1 juli 2019 is er een verandering in het Activiteitenbesluit Milieubeheer. Kort samengevat: Vestigingen van bedrijven die per jaar meer dan 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas(-equivalent) gebruiken zijn vanaf dan verplicht zelf online de status van specifieke energiebesparingsmaatregelen aan de overheid te melden, en ontbrekende maatregelen te realiseren. Daartoe kunnen ze onder andere een energiescan van hun organisatie (laten) uitvoeren. VBA lid Almeerse Wind is een samenwerking aangegaan met De Duurzame Adviseurs om de daarvoor benodigde energiescans voor de Almeerse ondernemers uit te voeren.

MVO
De Duurzame Adviseurs helpt bedrijven met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Deze bedrijven hebben aandacht voor maatschappelijke problemen zoals luchtvervuiling, klimaatverandering, arbeidsomstandigheden of vergrijzing. MVO begint met dat bedrijven proberen deze problemen niet groter te maken. Ondernemers die een stap verder gaan, streven ernaar een bijdrage te leveren aan het oplossen van deze problemen.

DDA
De afgelopen jaren hebben De Duurzame Adviseurs veel bedrijven en overheden begeleid en ondersteund bij het schrijven van MVO verslagen, het opstellen van energierapportages en het behalen van CO2- en MVO-certificaten. DDA legt de nadruk op het nemen van actie. Dit betekent dat ze de rapportages opstellen waarin de focus ligt op het implementeren van de plannen om daadwerkelijk te verduurzamen. Verder richten ze zich op het ondersteunen van bedrijven om te voldoen aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) en aan diverse ISO-normeringen.

Aanbod
Almeerse Wind gaat een samenwerking met De Duurzame Adviseurs aan, specifiek voor de per 1 juli 2019 verplichte energiebesparingsmaatregelen en bijbehorende actieve informatieplicht. Ondernemers die via Almeerse Wind een energiescan* bij DDA aanvragen krijgen 20% korting. Er is hierbij vaak veel werk, inspanning en expertise nodig en door deze dienst worden ondernemingen ontzorgd, zodat ze zich kunnen concentreren op kernactiviteiten.
*Energiescan
Een energiescan is een inventarisatie van alle wettelijk erkende energiebesparingsmaatregelen. Daarin worden verplichte investeringen in energiebesparende maatregelen in kaart gebracht en waar relevant voorzien van een begroting van de investeringskosten en de terugverdientijd. Daarnaast wordt de ondernemer geholpen bij de afhandeling van de melding, waarbij een adviseur van De Duurzame Adviseurs ontzorgt bij het rapporteren aan Nederlandse overheid. Dit gebeurt middels het zogeheten eLoket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Meer informatie:
• Kom op 14 mei 15:00-18:00 uur naar de Themabijeenkomst Energie van de Vereniging Bedrijfskring Almere, Klik hier om je hiervoor aan de melden. U ontvangt daarna details over de locatie.
• Bel of mail met voorzitter John van Diepen van Almeerse Wind: 06-212 612 68

Verberg reactieformulier

500 Resterende tekens


Bezoekadres: (op afspraak)

Transistorstraat 71M
1322 CK Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93