Vrijheid lijkt zo normaal!

In 2019 is Flevoland de gastprovincie voor de nationale viering. Dit betekent dat er meer activiteiten zijn op 4 en 5 mei en er op beide dagen prominenten naar Almere komen om het nationale karakter van Herdenken en Vrijheid vieren kracht bij te zetten. Op 5 mei steekt Minister President Mark Rutte om 13.00 uur het vrijheidsvuur aan. Nieuw VBA lid Stichting Comite 4/5 mei Almere maakt deel uit van de organisatie.

In Almere wordt de dodenherdenking georganiseerd in Haven bij het oorlogsmonument op de Markt. Voorafgaand is een stille tocht die om 19.05 uur vertrekt vanaf kerkgebouw De Goede Rede. De deuren openen om 18.30 uur.
Het programma bestaat uit de toespraak van burgemeester Franc Weerwind, muziek door o.a. Nick Teunissen en een gedicht. Na de 2 minuten stilte en het Wilhelmus is de kranslegging.

Op de Grote Markt in Stad begint om 19.00 uur het 5de Herdenkingsconcert Almere. Het concert wordt onderbroken voor een rechtstreekse verbinding met de herdenking in stad. Na het Wilhelmus pakken de artiesten het concert weer op.
Om 20.45 uur wordt het herdenkingsconcert geopend door de burgemeester. Artiesten zijn o.a. zangeres Do, Mits&DelPrado, Mariëlle Flens en Melany Sharon.

Het concert wordt u aangeboden door de OVAS en het Comité 4/5 mei Almere (nieuw lid van de VBA).
U bent van harte uitgenodigd!

Klik hier voor meer informatie

Verberg reactieformulier

500 Resterende tekens


Bezoekadres: (op afspraak)

Transistorstraat 71M
1322 CK Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93