Studenten MBO College Poort behalen bronzen medaille tijdens NK Skills Heroes Internationaal Ondernemer

Studenten Kelvyn Frisch en Lorenzo Sandvliet van de opleiding Junior Assistant Internationaal Ondernemen op MBO College Poort zijn als derde geëindigd tijdens het NK Skills Heroes Internationaal Ondernemer. Tijdens deze landelijke mbo-vakwedstrijd streden achttien studenten van negen mbo-instellingen uit heel Nederland om het Nederlands Kampioenschap. Als opdracht moesten de finalisten een businessplan schrijven. Het NK werd gewonnen door het Albeda College uit Rotterdam. De wedstrijd werd georganiseerd door WorldSkills Netherlands en vond plaats op MBO College Poort van het ROC van Flevoland in Almere Poort. 

Kelvyn en Lorenzo zijn trots op hun derde plaats. “Het was een leuke opdracht. We moesten een exportplan schrijven voor de introductie van vijf nieuwe exotische vruchten uit Brazilië in vier Europese landen. Een aantal opdrachten waren in het Engels. Vooral de tijdsdruk waarin we de opdrachten moesten doen, maakte het lastig. We hadden op meer gehoopt, maar zijn zeker blij met de derde plaats.”

De finalisten voerden opdrachten uit die werden beoordeeld door juryleden uit onderwijs en bedrijfsleven. De opdracht bestond uit het schrijven van een acquisitiebrief, doen van marktonderzoek, analyse van de exportlanden, risico-analyse van het transport en het duurzaam verpakken van de vruchten. Als afsluiting presenteerden de finalisten hun plan in het Engels aan de jury.

WorldSkills Netherlands
De organisatie van Skills The Finals is in handen van WorldSkills Netherlands. Nederland kan niet zonder goede vakmensen. Daarom vestigt WorldSkills Netherlands de aandacht op het belang van vakmanschap en beroepsonderwijs bij jongeren. Dat doet zij door het ontwikkelen en organiseren van diverse evenementen en vakwedstrijden. Bovendien verzorgt WorldSkills Netherlands de Nederlandse deelname aan EuroSkills en WorldSkills, respectievelijk het EK en WK voor beroepen. WorldSkills Netherlands wordt ondersteund door het ministerie van OCW en vele partners uit het beroepsonderwijs en bedrijfsleven.

Voor het beroepenevenement Skills The Finals werkt WorldSkills Netherlands nauw samen met partners uit overheid, onderwijs en bedrijfsleven zoals het Ministerie van OCW, MBO Raad, VO Raad, SBB, het ROC van Amsterdam-Flevoland, Gemeente Amsterdam, Fonds 21, Expertisepunt LOB en een groot aantal sponsoren.

Skills The Finals is een van de jaarlijkse evenementen die in samenwerking met de MBO-Raad en SBB onder de noemer ‘dit is mbo' wordt ingezet voor de promotie van het beroepsonderwijs en waarmee het belang van beroepsonderwijs voor de maatschappij breed onder de aandacht wordt gebracht.

MBO College Poort
MBO College Poort was gastheer van het beroepenevent en biedt opleidingen binnen Sport & Bewegen, Business en Vrije Tijd & Ondernemen. MBO College Poort is onderdeel van het ROC van Flevoland. Het ROC van Flevoland bestaat uit MBO College Poort, MBO College Almere en MBO College Lelystad.
Verberg reactieformulier

500 Resterende tekens


Bezoekadres: (op afspraak)

Transistorstraat 71M
1322 CK Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93