Almere geeft energie; gratis zonnepanelenscan voor Almeerse bedrijven

Zonnepanelen op daken worden steeds vanzelfsprekender. Het is tegenwoordig lastig om in Almere een woonwijk te vinden waar u geen panelen op een dak ziet. Ook steeds meer bedrijven wekken hun eigen energie op en nemen energiebesparende maatregelen in en op hun bedrijfspand. En gelijk hebben ze! Ondernemers kunnen tot wel 1/3 besparen op hun energierekening.

O.a. Bowling Almere maakte gebruik van een scan en advies van de Climate Neutral Group, aangeboden door gemeente Almere.

Ondernemer Gert-Jan van Maanen:
"Bowling Almere is geopend in augustus 2012 en is met 24 banen het één na grootste bowlingcentrum van Nederland. Gemeente Almere bood ons een gratis besparingsonderzoek aan van de Climate Neutral Group. Hun onderzoek toonde aan dat wij al energiezuinig opereren. Ons gebouw houdt door ons materiaalgebruik haar warmte vast in koude periodes en weert warmte in de zomer. Bovendien is het pand voorzien van LED verlichting. We waren volgens de scan goed op weg!

Het advies was om te kijken naar zonnepanelen op het dak. Climate Neutral Group heeft het hele traject op zich genomen om dat voor elkaar te krijgen. De financiering hebben wij voor onze rekening genomen. Het geeft een goed gevoel om te werken aan een betere wereld én om een slimme investering te doen in mijn bedrijf. "

Lieneke Knuyt, Climate Neutral Group:

"Uitzoeken wat zonnepanelen voor u kunnen betekenen is vaak een enorme uitzoekklus. Vaak zien ondernemers door de bomen het bos niet meer. Ontzorging is belangrijk. Wij ondersteunen de Almeerse ondernemers door:
1. Een zonnepanelenscan van het dak te maken om de juiste cijfers helder te krijgen;
2. Het aanvragen van de SDE+ subsidie;
3. Een zonnepanelencollectief te organiseren met andere ondernemers dat zorgt voor een kwalitatief aanbod met een zo hoog mogelijk inkoopvoordeel.

Wist u trouwens dat vorig jaar álle ondernemers waarmee wij contact hadden akkoord zijn gegaan met het aanbod uit het zonnepanelencollectief van gemeente Almere !"

Ook in 2019 gratis quickscan voor bedrijven
Geïnspireerd door hoe de duurzame bowlingbal is gaan rollen voor Gert-Jan? Bedrijven/organisaties uit Almere met grote daken (minimaal 1500 m2) kunnen zich aanmelden door te mailen naar Lieneke Knuyt van Climate Neutral Group via . Of kijk op almeregeeftenergie.almere.nl/bedrijven.
Verberg reactieformulier

500 Resterende tekens


Bezoekadres: (op afspraak)

Transistorstraat 71M
1322 CK Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93