Eerste VBA zakenuurtje in 2019 bij MTH

FOTO_1_ZAKENUURTJE_MTH Vereniging Bedrijfskring Almere - Eerste VBA zakenuurtje in 2019 bij MTH
Afgelopen dinsdag 29 januari werd het eerste VBA Zakenuurtje van het nieuwe jaar gehouden bij MTH, op Bedrijfsterrein Gooise kant. Dit maandelijks Almeers netwerkmoment bij MTH accountants, oftewel ‘Meeuwsen Ten Hoopen’, had een overweldigende opkomst van meer dan 60 deelnemers.
De dagvoorzitter van dit zakenuurtje: Niels van der Schaaff, introduceerde bestuur en organisatoren van dit zakenuurtje. De directeur van MTH en tevens onze nieuwe VBA bestuurder, Salah Assalhi, vertelde over zijn brede portfolio aan activiteiten. Hij wil graag nog meer VBA leden betrekken bij de diverse activiteiten, die jaarlijks door onze vereniging worden georganiseerd. En zijn streven is om de buren (meer bedrijven) op de Gooische kant lid te maken van de VBA.

Nieuwe VBA-leden kregen de kans om te pitchen en zich daarmee voor te stellen aan de overige leden van de VBA. Dagvoorzitter Niels van der Schaaff vulde waar nodig aan met vragen en ludieke opmerkingen.

Business Challenge
Bestuurslid Mario Bakker vertelde over een nieuwe activiteit van de VBA dit komend voorjaar: de Business Challenge. Alle VBA-leden kunnen de auto waar de VBA deze Challenge mee aangaat sponsoren door middel van een bedrijfssticker op de auto. De opbrengsten gaan naar de stichting ‘Make a Wish’. Dit gaat eind maart plaatsvinden, dus denk niet te lang en doe mee aan de sponsoring voor dit mooie doel. U hoort en ziet daar binnenkort meer over.

VBA voor de leden
Dagvoorzitter Niels verzamelde voorstellen voor verandering binnen de VBA door middel van drie vragen en de antwoorden van leden, die zich daartoe in één van de onderstaande rollen moesten verplaatsen:
  • Als voorzitter van de VBA: wat mis je bij de VBA?
  • Als voorzitter van de VBA: wat ga je anders doen?
  • Als grootste concurrent van de VBA: wat doe jij anders dan de VBA?

Aansluitend vormde Niels vier groepen die 10 minuten kregen om een commercial te schrijven voor de VBA. Het was machtig mooi om de energie te zien in de ruimte waarin zich dit afspeelde, terwijl gesprekken ontstonden en ideeën werden uitgewerkt. Het ging natuurlijk om creativiteit, commerciele haalbaarheid en innovativiteit. De wisselprijs en een cadeautje voor het hele team ging naar: ‘Het bootje’. De boodschap van ‘het bootje’ was: een ondernemer kan het niet alleen en zonder direct medewerkers aan te hoeven trekken kun je met de ondernemers binnen de VBA groeien en ontwikkelen.

Tijdens en na afloop van deze energieke activiteit was er volop gelegenheid om bij te praten met relaties en kennis te maken met nieuwe leden. De hapjes en drankjes waren geweldig goed verzorgd.

Met speciale dank aan Margot Freericks voor haar tekstbijdrage, Wim Strik voor zijn fotografie, Marleen Hasselo en Diana Wolf van ItsHappening Eventplanners voor de organisatie van het zakenuurtje en last but not least uiteraard MTH voor het faciliteren van de gastvrijheid middels ruimte, drankjes, hapjes en oprechte betrokkenheid van alle medewerkers van MTH. Namens de VBA… dank daarvoor!

FOTO 2 ZAKENUURTJE MTH      FOTO 3 ZAKENUURTJE MTH

    FOTO 5 ZAKENUURTJE MTH

FOTO 6 ZAKENUURTJE MTH   FOTO 7 ZAKENUURTJE MTH

Verberg reactieformulier

500 Resterende tekens


Bezoekadres: (op afspraak)

Transistorstraat 71M
1322 CK Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93