Netwerken, een vak apart

Overal in het land worden netwerkbijeenkomsten georganiseerd. Ook in Almere zijn de nodige netwerken actief of actief geweest. Denk bijvoorbeeld aan de Zeepkistborrel, de Bitterballenborrel, BNI, Open Coffee Almere, Netwerk Ontbijt Almere, Bites & Business Almere, Club van 25 Almere en natuurlijk het VBA zakenuurtje. Niet alle netwerkconcepten blijken echter een lange adem te hebben.

Tijdens mijn bezoeken aan netwerkbijeenkomsten is het me vaak opgevallen dat er een verkeerd beeld is van het ‘beroep’ netwerken. Hoofddoel zou moeten zijn om elkaar in een gezellige ambiance te ontmoeten. Het doel is zeker niet om direct met een opdracht naar huis te gaan. Dat is acquisitie en zeker niet netwerken. Wat is netwerken dan wel?

Netwerken is meer het onderzoeken van het antwoord op de vraag “wat kan jij voor me betekenen” of “wat kan ik voor jou betekenen?” Anders gezegd, het uitbreiden van je eigen netwerk met dat van een ander. Vaak leg ik het op deze manier uit;
Iedereen, maar dan ook iedereen kent 100 personen. Misschien geloof je dat niet, maar wanneer je er voor zou gaan zitten lukt het je vast wel om 100 personen te noteren. Denk daarbij ook aan die vriendelijke jongeman die je kent van het tankstation, of die aardige serveerster in dat restaurantje waar je regelmatig komt. En als er dan 100 personen op de lijst staan, begint de kracht van het netwerken te werken. Deze 100 personen zijn je eerste lijn contacten, mensen die je persoonlijk kent. Realiseer je echter dat elk van deze 100 personen óók 100 personen kennen. Dat zijn 100x100=10.000 personen! Dat is je tweede lijn van contacten.

Denk nu niet “wat heb ik daar aan?” want dan laat je veel mogelijkheden liggen. Om goed gebruik te maken van je netwerk of een bezoek aan een netwerkbijeenkomst moet je eens proberen om één van de volgende twee vragen te noteren.

1) naar welk persoon ben ik momenteel op zoek om mijn zaak uit te breiden en wie kan me met deze persoon in contact brengen?
2) ik heb advies nodig over een bepaald aspect van mijn bedrijf, wie kan me in contact brengen met iemand die dat advies zou kunnen geven?

Zaak is om deze vragen te stellen aan de aanwezigen van een netwerkbijeenkomst of een persoon van je lijst. Het zal je verbazen welke resultaten dat kan opleveren. Enige tijd geleden nam ik deel aan een business training waar dit aan de orde kwam. Als voorbeeld vroeg de trainer wie hem in contact zou kunnen brengen met de koning. Er gingen meerdere handen de lucht in. Mensen die zelf relaties hadden die in die kringen werkzaam waren boden hulp aan. Vraag het voldoende mensen en vrijwel iedereen is ineens bereikbaar voor je. Intrigerend? In 1929 schreef Frigyes Karinthy al over de ‘Six degrees of separation’, het idee dat alle levende wezens en al het andere in de wereld zes of minder stappen van elkaar verwijderd zijn, zodat een ketting van "een vriend van een vriend" - iedere twee mensen te verbinden met een maximum van zes stappen.

Veel succes met netwerken!

Verberg reactieformulier

500 Resterende tekens


Bezoekadres: (op afspraak)

Transistorstraat 71M
1322 CK Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93