Jong Almeers ICT talent presenteert zich

FOTO_1_ICT_IN_DE_WOLKEN Vereniging Bedrijfskring Almere - Jong Almeers ICT talent presenteert zich

Op woensdag 12 december presenteerden jonge Almeerse ICT talenten uit het voorgezet onderwijs de resultaten van hun projecten bij “ICT in de Wolken”.

“ICT in de Wolken” is een programma voor een doorlopende leerlijn voor leerlingen in Almere met een sterke interesse voor ICT. Daarbij werken de betrokken onderwijsinstellingen in Almere nauw samen met Almeerse ICT bedrijven. Onderwijs levert de faciliteiten en docenten; projecten worden aangedragen door Almeerse ICT bedrijven, die ook voor een stuk begeleiding zorgen (o.a. De Computerdienst en Media Mere).

Deze samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven is er tevens op gericht om de Almeerse ICT talenten al in een vroegtijdig stadium vertrouwd te maken met de mogelijkheden die de vele Almeerse ICT bedrijven in Almere kunnen bieden voor een eventueel toekomstig dienstverband.

Op de druk bezochte bijeenkomst in Places to Work werden door de leerlingen in een korte pitch op enthousiaste wijze vijftien projecten gepresenteerd. Simpele websites, digitaal driedimensionaal bouwkundige ontwerpen en complexere websites met ingebouwde functionaliteiten en databases passeerden de revue. Er zaten indrukwekkende hoogstandjes bij!

Tussendoor werden doelstelling en aanpak van “ICT in de Wolken” toegelicht en waren er presentaties van VBA-lid Voiceworks over de positieve ervaringen met ICT in de Wolken en van de gemeente Almere over het belang van de inzet van eigen Almeerse ICT-talenten bij bedrijven in Almere.

De mogelijkheden voor praktijkgerichte vervolg ICT opleidingen, in comakership met bedrijven, bij het ROC en Windesheim werden gepresenteerd, en de ICT kring van de VBA, vertegenwoordigd in de stuurgroep van ICT in de wolken, benadrukte de vraag naar Almeerse ICT-ers in Almere bij het al maar groeiende aantal innovatieve ICT bedrijven in Almere.

Een flink aantal VBA leden was aanwezig en toonde serieuze interesse in participatie in het programma. Na afloop werd er dan ook uit uitgebreid nagepraat. Voor vragen over het “programma ICT in de Wolken” kun je contact opnemen met Jan Denkers (), coördinator van de VBA ICT themakring.

 Met dank aan Jan Denkers voor input tekst en aan Wim Strik voor zijn foto’s.

FOTO 2 ICT IN DE WOLKEN   FOTO 3 ICT IN DE WOLKEN

Verberg reactieformulier

500 Resterende tekens


Bezoekadres: (op afspraak)

Transistorstraat 71M
1322 CK Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93