Anne Kien is Stoere Vrouw

Het tijdschrift Margriet viert haar tachtigste verjaardag door tachtig stoere vrouwen een uitbundige hulde te brengen. Vrouwen die aanpakken en dingen voor elkaar krijgen. Die moeilijkheden overwinnen en altijd doorgaan. Vrouwen die grote en kleine dromen waarmaken. En één van deze vrouwen is Almeerse ondernemer en vba-lid Anne Kien!
Anne is, naast succesvolle ondernemer en schrijfster ook ambassadeur van het epilepsiefonds. Haar zoon Matthijs had een zeldzaam epilepsiesyndroom dat hem in een schim veranderde. In haar lezing op TEDxAlmere vorig jaar maakte zij een verpletterende indruk.

Stoere Vrouw
Hoe maak je de keuze om het brein van je eigen kind uit te zetten, zonder te weten of je er goed aan doet? Een duivels dilemma waar heel veel moed voor nodig is. Daarom heeft het Epilepsiefonds Anne Kien voorgedragen als Stoere Vrouw.

‘Gewoon Stoer’
Fotograaf Sacha de Boer heeft Anne Kiens kracht vastgelegd in een uniek portret. Je kunt de foto – en die van de 79 andere Stoere Vrouwen – bekijken op de site van Margriet. Liever in het echt zien? Dat kan in het Amsterdam Museum. Sacha de Boer opende op 1 november de expositie 'Gewoon Stoer'. De expositie is tot en met 10 maart 2019 te zien. Tevens staan een aantal portretten op het Museumplein, deze gaan nog op toernee door Nederland.

Foto Alyssa van Heyst
Portret Sacha de Boer i.o.v. Margriet #gewoonstoer
Verberg reactieformulier

500 Resterende tekens


Bezoekadres: (op afspraak)

Transistorstraat 71M
1322 CK Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93