Nieuw land bij Lelystad

Terwijl regionaal de ontwikkelingen rondom de Floriade en Lelystad Airport volop in ontwikkeling zijn, is de gemeente Lelystad in samenwerking met Natuurmonumenten ondertussen ook bezig om een nieuw project te realiseren: De Markerwadden.

De Markerwadden bestaat uit vijf eilanden, een paar kilometer voor de kust van Lelystad. Afgelopen maand werd het eerste eiland geopend door Minister Cora van Nieuwenhuizen en Burgermeester Ida Adema. Het project heeft in eerste instantie het doel om het water uit het Markermeer te zuiveren.

Natuur en recreatie

260px Marker wadden

De natuur heeft niet gewacht op de officiële opening van het eiland en daarom zijn er nu al verschillende soorten vogels en insecten te vinden. Ook zijn er nu al 27 verschillende plantsoorten ontdekt die daar op natuurlijke wijze gekomen zijn.

Hoewel natuurherstel voorop staat, is er ook plaats voor toerisme en recreatie. Tenminste, op het eerste eiland dan. Er komen twee wandelroutes van 2,5 en 6 kilometer lang, er is een aanlegplaats voor boten, er zijn vogelkijkhutten en er is een strandje waar je in de zomer kan zwemmen.

Uiteraard is er ook een uitkijktoren aanwezig. De Steltloper is 12 meter hoog en heeft een prachtig uitzicht op het Markermeer.

Ligplaatsen boeken

Stichting Natuurmonumenten heeft in samenwerking met Blue Water APP een online boekingssysteem ontwikkeld om gemakkelijk ligplaatsen voor uw boot te boeken. Zo is er geen havenkantoor meer nodig, er zijn geen papieren en stickers meer nodig en dat is weer positief voor de duurzaamheid van het hele Markerwadden project.

De Markerwadden is een ideale plek voor een bedrijfsuitje, een evenement, excursie of een ander open lucht evenement. Reserveren kan dus gemakkelijk online.

Verberg reactieformulier

500 Resterende tekens


Bezoekadres: (op afspraak)

Transistorstraat 71M
1322 CK Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93