Botterrace 2018: spectaculair onderdeel van het Almere Haven Festival

Het blijft een imposante happening, ieder jaar weer. Afgelopen vrijdag 31 augustus, tijdens de eerste dag van het Havenfestival (in Almere Haven), voeren een kleine dertig botters vanuit de havenkom richting het Gooimeer, om te strijden in de jaarlijkse Botterrace om de felbegeerde titel.


Ook dit jaar was de VBA weer vertegenwoordigd als deelnemer aan de traditionele Botterrace. Drie VBA-botters met ondernemers, die een dagje zeilen als kans zien om te netwerken en daarmee het nuttige en het aangename te verenigen. Twee botters met een gemengd team en een botter met een speciaal vrouwenteam.

De wedstrijd was dit jaar best speciaal, want met de aanwezige windkracht 2 ging het deze keer minder om snelheid en teamwork, maar meer om het zo gunstig mogelijk omgaan met het minieme beetje wind wat er was. Er werd dan ook letterlijk geprobeerd om de tegenstanders zoveel mogelijk wind uit de zeilen te nemen.

Natuurlijk waren er dan ook slimmeriken die de boot als een punter met een vaarboom voortduwden, wrikten met het roer om op gang te komen en enkelingen gooiden zelfs een emmer vóór de boot om door waterverplaatsing vooruit te komen. De maritieme vragen, die elke bemanning aan boord van de botter als team moest beantwoorden, gaven uiteindelijk de doorslag. Er werd gestreden op het scherpst van de snede, maar… wel met een glimlach. Want ook hier gold de Olympische gedachte: meedoen is belangrijker dan winnen. Na afloop was de prijsuitreiking en gezellige afsluiting bij Restaurant Bakboord in de havenkom.

Met dank aan Wim Strik voor fotografie en tekstinput.

FOTO 11 BOTTERRACE  FOTO 17 BOTTERRACE 

 FOTO 22 BOTTERRACE  FOTO 24 BOTTERRACE

FOTO 39 BOTTERRACE  FOTO 37 BOTTERRACE 

 FOTO 36 BOTTERRACE

Paul
:rollesmileyes: Het was weer een superleuke dag
Verberg reactieformulier

500 Resterende tekens


Bezoekadres: (op afspraak)

Transistorstraat 71M
1322 CK Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93