VBA Summerbreak Party 2018

Vanwege het succes van vorig jaar vond afgelopen vrijdag voor de tweede keer de VBA Summerbreak Party plaats. We mochten genieten van een spannend beachvolleybaltoernooi en een heerlijke barbecue bij Steel Creek in Almere Strand. Verder was er uitgebreid tijd om bij te babbelen op het terras aan het strand met een lekker verfrissend drankje. Dit alles met een gezellig, zomers muziekje op de achtergrond verzorgd door een live band.

VBA Beachvolleybal Toernooi

De Pink Panters vs. De Oranje DuivelsDe middag begon met het eerste officiële VBA Beachvolleybal Toernooi. Drie teams streden om de begeerde titel van VBA Beachvolleybalkampioen 2018. Ondanks sterke tegenstand wisten de Oranje Duivels hun eerste drie wedstrijden te winnen en ging het voor team Red Band en de Pink Panters nog slechts om de tweede plaats. Dit leverde een spannende strijd op die pas in de laatste seconden werd beslist.

Na afloop sprak ik Mario Bakker, de teamleider van de Oranje Duivels. Hij was trots om met zijn team als eerste het VBA beachvolleybal toernooi te mogen winnen. De wisselbeker zal een heel jaar pronken op zijn schoorsteen. Maar voor de volgende keer gunt hij een ander team de prijs: “Over een jaar wil ik alleen nog maar een schone ronde plek in het stof op mijn schoorsteenmantel zien!”

Traditie

Voorzitter Kimberley Valentien hield voor het eten eerst nog een toespraak waarin ze alle leden en vrijwilligers welkom heette. De VBA Summerbreak Party van vorig jaar was een succes en daarom heeft het bestuur besloten dit jaar weer een Summerbreak Party te houden, maar nu met een Beachvolleybal Toernooi erbij. De bedoeling is om er een traditie van te maken.

Over de opbrengst van de entreeprijs is ook goed nagedacht: Stichting Kindervakantieland helpt kinderen waarvan hun ouders niet de middelen hebben om op vakantie te gaan. Voor elk VBA lid dat afgelopen vrijdag aanwezig was, gaat er deze zomer een kind op vakantie. Stichting Kindervakantieland kan er dus op rekenen dat er dit jaar weer 85 extra kinderen op vakantie kunnen gaan!

Een stukje vlees van de BBQ Bastards

De barbecue werd dit jaar verzorgd door cateraar BBQ Bastards. Ons stukje vlees werd gebraden in een custom made grill. Op deze grill leg je de kolen achterin en braad je het vlees voor in. De ronde klep zorgt ervoor dat de hete lucht, die wel kan oplopen tot 300 graden, goed door de barbecue circuleert zodat het vlees wel gaar wordt, maar niet verbrand.

VBA Summer Break Party 8Het resultaat was een heerlijke varkenshaas saté, een sappig stukje kippendij en een lekker mals stukje pepersteak. En dat het lekker was, bleek wel uit het feit dat de meeste mensen toch wel voor een tweede portie gingen. Tot laat in de avond werd er nog gezellig nagetafeld en geborreld door onze hardwerkende ondernemers 

Wat mij betreft is de traditie begonnen!

 

 

 

 

Ter afsluiting nog een paar shots van onze VBA fotograaf

Summerbreak Party foto band IMG 9122 Summerbreak Party foto DJ IMG 9118 Summerbreak Party foto volleybal IMG 9111 Summerbreak Party mensen IMG 9121 Summerbreak Party team Mario VBA Summer Break Party 12   

Met dank aan Dirk bakker voor de fotografie

Verberg reactieformulier

500 Resterende tekens


Bezoekadres: (op afspraak)

Transistorstraat 71M
1322 CK Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93