Workshops DigiTrans

Dat moet ik weten!

Om ondernemers de kans te bieden zich te beschermen tegen verlies en diefstal van informatie, te voldoen aan wet en regelgeving en toch optimaal gebruik te kunnen blijven maken van hun informatie, biedt VBA-lid DigiTrans diverse workshops aan.

Deze workshops zijn gepland in de tweede helft van dit jaar (19 september, 25 september en 2 oktober). De workshops geven invulling aan diverse aspecten op het gebied van Informatiebeveiliging, -privacy en -management. Onderwerpen in de workshops zijn; fysieke-, digitale toegang, veilig gebruik IT middelen, wet- en regelgeving en gegevensbeheer.

In deze workshop besteden we aandacht aan de praktische invulling van de privacy wet. Waar bewaar ik mijn opdrachtbonnen? Kan ik ze zomaar in de papierbak gooien? Hoe sla ik gegevens op in mijn netwerk thuis? Allerlei praktisch zaken waar u als ondernemer goed over na moet denken om risico’s zo veel mogelijk te beperken en daarmee invulling te geven aan de nieuwe richtlijnen die de overheid onlangs heeft ingevuld.
Om als ondernemer focus te houden op eigen kernactiviteiten en niet teveel aandacht te moeten verliezen aan nevenactiviteiten, komt het voor dat activiteiten geheel of gedeeltelijk worden uitbesteed. Het is uiteraard per zelfstandige verschillend wat wordt uitbesteed, een simpel voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld ‘de administratie’.
Het vervelende van uitbesteden is, dat de informatie die zelf is gecreëerd of wordt ontvangen van klanten en/of leveranciers, daarmee niet meer in eigen beheer is, maar bij de partij die de dienst of service levert. Belangrijk voor u om te borgen is bijvoorbeeld dat als u iets verwijderd bij zo’n dienst, de informatie ook daadwerkelijk verwijderd wordt, en niet via omwegen alsnog beschikbaar is.

Voor middel- en grote ondernemingen zijn vaak functionarissen aangesteld, die risico’s op het gebied van Informatiebeveiliging, -privacy en -management in kaart brengen en daar maatregelen tegenover stellen ter voorkoming van calamiteiten. Voor zelfstandigen en kleine ondernemingen is er vaak geen financiële ruimte voor een functionaris, zoals in de alinea hierboven beschreven en ligt de focus op de kernactiviteiten. Daarom zult u als ondernemer kennis moeten nemen van de gewijzigde regelgeving. Door het bijwonen van deze workshop krijgt u praktische handvatten mee waarmee u uw bedrijf door een aantal kleine maatregelen privacy proof krijgt.

Data, tijd en locaties van de workshops zijn te vinden op de website van DigiTrans (www.digitrans.cc) en in de agenda ‘Activiteiten van VBA-leden’ op de VBA website.

Verberg reactieformulier

500 Resterende tekens


Bezoekadres: (op afspraak)

Transistorstraat 71M
1322 CK Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93